L’Ajuntament d’Alaior aprova la retirada de la taxa d’alta dels animals de companyia al padró municipal

L’Ajuntament d’Alaior va aprovar al plenari extraordinari la modificació de l’ordenança Fiscal Reguladora de la taxa de control d’animals de companyia.

D’aquesta manera, queda eliminat el punt A de l’article 4 de la mateixa on s’especificava que, pel manteniment, gestió i alta en el padró, la quota tributària era de 6,20€ per animal de companyia a l’any.

Cal especificar que, tot i la retirada de taxa, segueix vigent l’obligatorietat de censar els animals de companyia al padró municipal. A més, la quota per recollida d’animals segueix sent de 62€, i de 69,6€ en cas de reincidència.

Una volta analitzada la repercussió de totes les connotacions de la taxa d’alta al padró, des de l’ajuntament es va arribar a la conclusió de què és poc eficaç, ja que tot i tenir constància que molts d’animals de companyia si portaven el xip, després aquests no eren censats al consistori pel fet d’haver de pagar aquesta taxa.

Per això, des de l’Ajuntament d’Alaior s’ha pres aquesta decisió per tal d’incentivar a què els propietaris d’animals registrin a les seves mascotes amb l’objectiu de tenir-les més ben controlades.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha manifestat que «creiem que és més necessari impulsar accions dirigides a la conscienciació dels ciutadans respecte a la necessitat de mantenir els carrers del poble lliures d’excrements d’animals, contribuint d’aquesta manera a gaudir d’un entorn urbà net i aclarit». A més, ha volgut recalcar que, tot i l’eliminació de la taxa, l’Ajuntament d’Alaior seguirà destinant esforços econòmics per seguir proporcionant una atenció excel·lent als animals de companyia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.