Obrir sinergies entre el camp i el sector terciari

L’acord de Sa Cooperativa del Camp des de la seva marca comercial Farmers & Co amb cooperatives i productors catalans per a fer arribar allò que es produeix a Menorca a un mercat tant interessant i a la vegada necessari com el català, coneixedor de la qualitat del nostre producte local és una gran notícia pel camp, la pagesia i els petits productors menorquins. Des d’aquells que sembrem fruites i verdures als productors de formatge i embotits, passant pels viticultors, apicultors, licorers, etc, etc, que tenen en Sa Cooperativa i Farmers un mostrador atractiu per a donar a conèixer el que es fa a la nostra illa.

Com també és importantíssima la iniciativa de comercialitzar carn i plats preparats, un nou repte que està donant bones passes i poc a poc es va consolidant, especialment en poder servir a la planta hotelera i de restaurants aquells productes elaborats com sofregits, que són garant de qualitat, compromís amb el territori i amb la seva gent.

S’han de crear noves sinergies, noves iniciatives de col·laboració, d’interrelació entre els sectors productius de l’illa. Tenim pràcticament tot per a poder canviar la nostra economia insular i rompre amb la dependència de mercats exteriors. Només calen iniciatives valentes com aquestes, i que des de les Administracions es fomentin i es doni suport a acords, convenis i sinergies entre els sectors primari i terciari.

Hi guanyarem en qualitat, en autosuficiència i en fer de Menorca una illa més sostenible, i més compromesa amb el producte local, en la Reserva de Biosfera i poc a poc rompre la dependència de mercats exteriors que ens volen marcar el nostre modus vivendi mediterrani.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *