Company acusa a Armengol de ser la màxima responsable en el tema dels abusos a menors tutelats

El president del PP de les Illes Balears i portaveu al Parlament, Biel Company demanarà demà a la presidenta Armengol per l’escàndol “que continua creixent” al voltant de la comissió d’experts sobre els abusos a menors tutelats. Company ha censurat la voluntat del PSOE d’escollir de manera digitada a Jose Carlos Fernández de la Vall per dirigir la comissió, “però, sembla que no s’ha deixat comprar per Armengol i Cladera i ha renunciat”. A més, el popular ha apuntat la presidenta Armengol com a “màxima responsable que a Balears s’hagin tapat els abusos a menors tutelats durant els últims tres anys”.

El president de l’PP ha assenyalat que “no acceptarem comissions dirigides des del Consolat ni permetrem que Armengol que se segueixi amagant darrere del Consell i la presidenta Cladera” i ha recordat que “mentre Armengol estava de viatge, aquí hi havia un cert consens en relació a la comissió d’investigació, fins que la consellera Santiago ha dit que els primers casos es remuntaven a l’any 2010, quan Armengol presidia el Consell de Mallorca. En aquest moment es van encendre les alarmes al Consolat i es va canviar el criteri “.

A més, el portaveu popular al Parlament ha destacat que “aquest cap de setmana hem vist com el senyor Ferrà, de Més x Mallorca, ha acusat de mentider a Andreu Alcover en relació a la comissió d’experts” i ha criticat que Armengol “hagi utilitzat els casos d’abusos a menors per acusar l’oposició de voler fer política amb un tema tan seriós, quan l’única que està fent política vergonyosa és ella, al tapar de manera continuada l’escàndol “.

INTERPEL·LACIÓ SOBRE EL CONTROL DELS MENORS EN ELS CENTRES AMB MESURES JUDICIALS

En relació a aquest tema, des del Grup Parlamentari Popular també es interpel·larà demà a la consellera Fina Santiago sobre el control dels menors en els centres amb mesures judicials del Govern. “Volem que la consellera expliqui el que està passant en aquests centres davant les nombroses notícies de fuites dels interns i la manca de control”, ha dit el president popular. El president del PP ha apuntat que “es tracta de la mateixa consellera que va reconèixer que en els últims anys, sota el seu mandat, s’havien produït també fins a cinc casos d’abusos sexuals i conductes reprovables en aquests centres, que ella havia estat tapant”.

Company ha afirmat que “cada dia que passa resulta més immoral i més reprovable que els partits que formen el Govern Armengol hagin votat en contra d’una comissió d’investigació sobre els abusos als menors tutelats” i ha assenyalat que fins i tot el director de l’Oficina Balear de la Infància, Serafín Carballo, en la compareixença al Parlament, es va referir al fet que “Policia i Fiscalia demanaven més implicació dels centres davant les fuites de menors” i ha criticat que “mentre els agents implicats critiquen i qüestionen la gestió en aquest cas, les presidentes Armengol i Cladera segueixen sense depurar responsabilitats “.

EL PP CONSIDERA INSUFICIENTS AJUTS DEL GOVERN DE SÁNCHEZ PEL TEMPORAL GLORIA

D’altra banda, el portaveu de l’PP al Parlament s’ha referit a la pregunta que realitzarà el diputat José Luis Camps sobre les ajudes de l’temporal ‘Glòria’ i ha apuntat que ” ‘drama’, ‘falta de sensibilitat’ o ‘greuge comparatiu ‘són algunes de les expressions usades pels alcaldes de Llevant al conéixer que només arribaran 4,4M € a les Balears per pal·liar els efectes detemporal, que va afectar 31 municipis a la nostra comunitat, també a Eivissa i Menorca “tot i que l’estimació dels danys realitzada pels municipis ascendia a uns 10M €. “El Govern de Sánchez envia menys de la meitat i exclou ajuts per a la rehabilitació de passejos i la regeneració de les platges afectades, cosa que sí que podrà fer-se en altres comunitats afectades”, ha dit Company i ha criticat que “Sánchez s’afanyés a fer-se la foto a la zona, però torni a perjudicar a les Balears “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.