Legaris Tinto Roble 2018 Els Cellers Legaris, de Valladolid, compten amb un sistema de personalització del vi denominat “Cooperage”

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un clàssic de la DO Ribera del Duero. Es tracta del Legaris Tinto Roble 2018, elaborat 100% amb Tinto Fino i amb una criança de 3 mesos en botes de roure que destaquen els sabors varietals fent que sigui un d’aquells vins que sempre ens faran quedar bé, a més de ser versàtil i molt gastronòmic. És un vi apunt per a ser consumit.

Els Cellers Legaris, de Valladolid, compten amb un sistema de personalització del vi denominat “Cooperage” que consisteix en variar la boteria per a treure tota l’expressió varietal del raïm.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color vermell amb tonalitat púrpura i blavoses.

Nas: Presència d’aromes intensos de fruita vermella i fruita negra envoltades pels aromes propis de la bota que li donen tocs de vainilla negra i espècies exòtiques.

Boca:  Entrada equilibrada, pas molt saborós i amb un final redó amb tanins fins i una bona harmonia entre acidesa i la dolçor característica que li aporten el tast a fruites vermelles madures i el seu grau alcohòlic.

MARIDATGE

Formatge artesà de sa Torre den Quart, a Ciutadella. Foto: ©Bep Al·lès

Gaudirem d’ell en companyia de taules de formatges on predominin els frescos i els cremosos. Ideal per acompanyar un formatge semi curat com els de Son Caravinya i Sant Joan Gran, com formatges francesos com el Brie o un Arzúa gallec. També per a taules d’embotits i per acompanyar foundees de formatge.

Paté de campagne de Ca na Pilar, Es Migjorn. Foto: ©Bep Al·lès

Marida a la perfecció per la seva finesa amb els patés com el de campangne, o el foiegras artesà, a més del foie d’ànec i el d’oca. També amb els patés mallorquins com els de Felanitx.

Pasta sarda amb ragú de carn. Foto: ©Bep Al·lès

Una bona opció per acompanyar pastes com uns espaguetis o pizzes a més de rissotto i arrossos elaborats dins el tià de terra on les carns en siguin les protagonistes com un arròs de costella pelada de porc negre de Menorca amb gambes vermelles i sípia de Menorca, a un arròs amb pop, passant per paelles i fideuades.

Panxa (callos) amb tomatigat del Bar Reno, a Ciutadella. Foto: ©Bep Al·lès

Carns a la graella, crudites de verdures i graellades de verdura, plats de llegum, triperia, panaderes de carn com les de coll de be, panxa amb tomatigat o carn de porc amb esclata-sangs o una porcella o un be al forn.

Si voleu saber més d’aquest clàssic de la Ribera del Duero, que és una aposta segura, podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.