Tres projectes balears d’intel·ligència artificial en turisme competeixen avui al Miro in Cube 2020 Ecoloop, Smart Move i Windd són les 3 idees finalistes de les Illes Balears que assisteixen a la gran final de Barcelona d’avui i opten als 5.000 euros de premi

Ecoloop ha estat la idea guanyadora a la final regional del concurs d’innovació Miro in Cube 2020 (MIC 2020), que organitzen simultàniament la Fundació Bit, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Perpinyà per tercer any consecutiu amb l’objectiu de proposar solucions al sector a partir de tres temes principals: la desestacionalització del turisme, l’impacte ambiental del turisme i l’impacte social del turisme.

Ecoloop és un cercador de viatges orientat a la reducció de l’impacte ambiental del turista, mitjançant un sistema intel·ligent que calcularà els grams de gasos nocius que produeix el seu viatge.

El segon classificat ha estat Smart Move, una aplicació que aporta informació sobre l’accessibilitat a les zones turístiques en funció de la seva saturació i que funcionarà a partir de dades recollides amb pilons col·locats a les zones d’interès.

Windd completa el podi de finalistes amb el seu sistema guiat per un telèfon intel·ligent i dirigit a turistes que practiquin muntanyisme i activitats a la mar, a qui se’ls oferirà rutes alternatives més segures en cas de produir-se canvis meteorològics o incendis.

Els tres projectes presentaran avui horabaixa, al Canòdrom de Barcelona, les seves idees per optimitzar el model turístic, conjuntament amb els altres finalistes de Barcelona i Perpinyà. Tots ells serán candidats a guanyar els 5.000 euros de premi i estades gratuïtes a les incubadores d’idees de les regions on pertanyen.

A la final d’avui hi assistirà Nuria Riera Riera, directora general d’Innovació del Govern de les Illes Balears, qui a més formarà part del jurat del concurs.

Precisament, aquest passat cap de semana, tots els participants han format part d’una hackató de 56 hores, celebrada de manera simultània a Palma, Barcelona i Perpinyà per desenvolupar una idea de negoci relacionada amb la intel·ligència artificial aplicada al turismo.

En el cas de les Illes Balears, són sis els projectes que han format part d’aquest esdeveniment, tots ells molt ben considerats pel jurat i rebran el suport i l’assessorament de la Fundació Bit per a prosseguir la seva conversió d’idees cap a empreses viables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *