Yllanes participa al Consell de Política Científica, Tecnològica i d’Innovació l vicepresident ha explicat que a Balears s’està elaborant una nova llei de la ciència amb l’objectiu de reconèixer la singularitat d’aquesta activitat a les Illes Balears

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha participat al Consell de Política Científica, Tecnològica i d’Innovació, encapçalat pel ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, a Madrid. A la reunió també hi ha assistit, en representació de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons.

Durant la reunió ha transmès les dificultats derivades de la insularitat i la necessitat de dinamitzar i incrementar l’activitat científica, tecnològica i innovadora.

Durant la trobada, a la qual han participat representats de totes les comunitats autònomes amb competències en la matèria, Yllanes ha transmès les dificultats derivades de la insularitat i la necessitat de dinamitzar i incrementar l’activitat científica, tecnològica i innovadora. En aquest sentit, el vicepresident ha explicat que a Balears ja s’està elaborant una nova llei de la ciència, tecnologia i innovació, amb l’objectiu d’adequar-se als nous temps amb reptes tan importants com promoure la innovació o la transformació a les Illes. La llei actual es va aprovar al novembre de l’any 1997 i no s’adapta a la Llei de la ciència estatal.

Així mateix, el vicepresident ha explicat el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de Balears, que estarà vigent fins al 2022. Un Pla que és fonamental per fomentar i crear clústers, facilitar la diversificació de l’economia balear i fomentar l’economia del coneixement.

Per finalitzar, Yllanes ha exposat les greus dificultats de les Illes per tal de dur a terme polítiques innovadores. Uns problemes que, ha explicat, no només perjudiquen la interacció amb la Península, sinó entre les mateixes illes de l’arxipèlag. Aquestes dificultats han provocat una fuga important de talents i d’empreses, la qual cosa suposa un greu problema a l’hora de crear clústers unificats i amb força de totes les Illes.

Per la seva banda, Josep Lluís Pons ha exposat que la nova llei de ciència és una aposta clara per facilitar l’atracció de talent i les empreses innovadores, a més de donar continuïtat a la transferència de coneixement des dels centres de recerca a les empreses.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.