Balears ha de ser la Comunitat Autònoma líder en prevenció de l’addició al joc El Parlament ha aprovat una iniciativa d’Unidas Podemos per tal d’instar al Govern a fer un diagnòstic sobre la realitat del joc online a les Illes

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una PNLL d’Unidas Podemos relativa a l’addicció online i a les mesures que ha de prendre el Govern per tal de diagnosticar la realitat a les Illes i a que es facin campanyes destinades a la prevenció de les conductes addictives.

La diputada del Grup, Antònia Martín, ha defensat durant la seva intervenció que les Illes Balears “ha de ser la comunitat autònoma líder en la prevenció de l’addicció al joc”. Per això, ha dit, “hem impulsat la creació de l’Observatori del joc online per a atendre aquesta addicció emergent. És el primer de tot l’estat i ja hi ha diverses comunitats autònomes que han mostrat interès per replicar-ho i és una eina fonamental donat el seu caràcter multidisciplinari”.

Martín, a més, ha recordat que vam impulsar la derogació de l’article 39 de la llei de pressupostos relativa a les bonificacions de l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques) als casinos per l’augment de taules de joc, per tal de desincentivar el joc. A més, ha dit que tot i que “vam impulsar la creació de l’observatori, el camí ha de continuar si volem arribar a Ítaca”.

La diputada, ha demanat el suport de totes les forces polítiques de la cambra per tal de “caminar al costat dels tres partits que signem aquesta iniciativa per a la prevenció de l’addicció al joc online i la protecció dels nostres nens, nenes i adolescents”.

UNA ADDICCIÓ QUE DESTROSSA VIDES

“Apostem de debò. Apostem per la salut de la nostra gent. No deixin passar aquesta oportunitat. Entrem en la recta final, sonen les sirenes i s’han encès les llums d’alarma. El castell està assetjat i només podem escapar a través del pantà. O no”, ha afegit al temps que ha declarat que “des d’Unidas Podemos enviem emissaris de l’un a l’altre extrem del tauler. De vostès depèn que sumem. Superem aquesta pantalla i passem a la següent? La gent ho necessita. És clar que sí que es pot! I a l’addicció al joc online hem de dir-li avui: game over”.

Martín ha recordat també que l’addicció al joc online és “una addicció que està destrossant no sols la vida de persones individuals sinó també de les seves famílies”. “Avui podem i hem de llançar a tots ells un missatge de seguretat i d’esperança. D’aquest pou és possible sortir i des d’aquí els ajudarem”.

La diputada ha volgut donar la benvinguda a les persones expertes en el tema que han assistit a la sessió plenària d’aquest dimarts, com el doctor Oriol Lafau, coordinador autonòmic de Salut Mental del servei de salut, el senyor Guerrero, representant de FAPA Mallorca i al senyor Parets, representant de Projecte Home.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.