El Consell presenta el projecte didàctic “El meu talaiot” amb l’objectiu de donar a conèixer la Menorca Talaiòtica entre l’alumnat de 1r d’ESO Una aplicació 3D permetrà als estudiants construir el seu propi talaiot a través d’un format de videojoc

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports obre una nova línia de projectes educatius que han de servir per complementar l’oferta didàctica de la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

La directora insular de Cultura i Patrimoni, Raquel Marquès, ha presentat  el projecte “El meu talaiot”. Es tracta d’un conjunt d’activitats diverses l’objectiu de les quals és que els alumnes de 1r d’ESO de Menorca puguin reconèixer les claus de la Prehistòria de Menorca a través del talaiot com a estructura protagonista i símbol indiscutible de la cultura talaiòtica.

“Un dels principals atractius del programa és una aplicació 3D que permetrà als estudiants construir el seu propi talaiot a través d’un format de videojoc. La intenció és donar a conèixer d’una manera divertida i innovadora els diferents tipus de talaiots de l’illa, el seu funcionament i la seva estructura”, ha explicat Raquel Marquès.

L’arqueòleg Borja Corral, director i creador del projecte didàctic ha destacat la bona acollida que ha tingut l’aplicació 3D en els centres, “després de dur a terme una exitosa prova pilot”.

Andreu Florit, de l’empresa REM Experience, creadora del videojoc, ha presentat un vídeo tutorial al qual tindran accés els centres amb les corresponents indicacions per començar a interactuar amb una eina en 3D “molt intuïtiva i pensada per l’alumnat de 1r d’ESO”.

La narrativa de l’aplicació se situa dins la sala d’un museu, el qual vol realitzar una exposició sobre la Menorca Talaiòtica i vol exposar una representació d’un talaiot en una de les seves sales.

El programa, que impartirà l’arqueòleg Borja Corral, es conforma per tres sessions on es compaginen les unitats didàctiques de l’activitat, l’aplicació en 3D i una visita a un talaiot de Menorca. “El meu talaiot” reivindica l’actual currículum educatiu tenint present la transversalitat del coneixement.

Els centres podran accedir a aquesta oferta didàctica en els propers dies a través del portal web del programa Salut Jove.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca