El Govern, el Centre Balears Europa i l’IBDona s’adhereixen al manifest #DóndeEstánEllas de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya per augmentar la visibilitat de les dones en l’espai públic juntament amb la Cambra de Comerç de Mallorca La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors signa el compromís d’augmentar la participació de les dones en debats i conferències i destaca ‘el compromís inqüestionable del Govern en defensa de la igualtat entre dones i homes’


El Govern de les Illes Balears, el Centre Balears Europa i l’Institut Balear de la Dona, juntament amb la Cambra de Comerç de Mallorca, s’han adherit al manifest #DóndeEstánEllas, una iniciativa promoguda per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya amb l’objectiu de visibilitzar la presència de dones expertes en l’espai públic, especialment com a ponents en debats, esdeveniments i conferències sobre assumptes europeus.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha signat aquest matí l’adhesió del Govern al manifest en un acte conjunt a la Cambra de Comerç de Mallorca, una vegada el Consell de Govern va aprovar a la seva darrera reunió, divendres passat, l’adhesió del Govern de les Illes Balears al manifest. El Govern es converteix així en el quart govern autonòmic que ho fa, fins ara l’han signat les comunitats de Madrid, Cantàbria i La Rioja.

La consellera Rosario Sánchez ha destacat que l’adhesió a aquesta iniciativa “encoratjadora i necessària” és una “nova mostra del compromís inqüestionable del Govern de les Illes Balears en defensa de la igualtat entre dones i homes” , i suposa “una passa important per convertir les reivindicacions en fets”. També ha posat en valor que “sector públic i privat s’uneixin per avançar junts en un nou pas cap a la igualtat” .

A l’acte, també han intervingut el president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant, la directora de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya, María Andrés, i la directora de l’IB-Dona, Maria Duran, que s’ha mostrat “molt satisfeta” per la signatura del manifest. Duran ha destacat “la importància de la participació de les dones en els debats, ja que les dones també han de guanyar l’opinió pública”, i l’ajuda que suposa per a les noves generacions, “que han de partir des d’una perspectiva d’igualtat entre homes i dones”.

La campanya #DóndeEstánEllas és una iniciativa que neix de la mà de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya el mes de març de 2018 amb motiu del Dia de la Dona 2018, i s’emmarca en l’estratègia de la Unió Europea que pretén aconseguir la igualtat de gènere en totes les polítiques europees i en les activitats de comunicació de la UE.

Aquest manifest per augmentar la visibilitat de les dones en l’espai públic suposa el compromís d’assegurar, sempre que sigui possible, la participació de dones expertes en conferències i debats, a fi d’evitar els actes integrats únicament per experts masculins —coneguts com a all-male panels—, i de visibilitzar i celebrar amb la societat la contribució de les dones al progrés en els diferents àmbits de la Unió Europea.

Així mateix, recull el compromís d’encoratjar i animar les dones del nostre entorn —en especial les generacions més joves i les dones amb alguna discapacitat— a participar en debats públics, així com el compromís de promoure la igualtat mitjançant la participació i el lideratge en simposis, conferències, debats i reunions de persones expertes, perquè les dones hi intervenguin com a oradores i no es limitin al paper de presentadores dels actes.

Fins ara a la iniciativa s’hi han adherit més de 80 organitzacions, públiques i privades, com el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern d’Espanya, governs autonòmics, ambaixades, universitats, col·legis professionals, entitats empresarials i socials, i mitjans de comunicació.

A l’acte d’adhesió del Govern, el CBE, l’IBDona i la Cambra de Comerç de Mallorca, també han participat diferents representants del sector empresarial a una taula rodona posterior on s’ha debatut sobre el paper de la dona a nivell professional. Ha moderat el debat la dinamitzadora de la Plataforma per a la dona professional de la Cambra de Comerç, Núria Torres, i han intervingut la responsable de negoci de Caixa Colonya, Immaculada Durán, la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, María Frontera, la presidenta del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, Manuela García, la presidenta de l’Associació Balear de l’Empresa Familiar, Esther Vidal, i la directora de solucions digitals Brújula, Teresa Vidal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.