El Govern sol·licita a l’Autoritat Portuària que no confirmi cap reserva de creuers a partir de 2022

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, han comparegut  en roda de premsa per a informar de l’estat de les gestions del Govern per a regular l’arribada de creuers als ports de les Illes Balears.

Tots dos consellers han anunciat que el Govern sol·licitarà a l’Autoritat Portuària de Balears (APB) que “no confirmi cap reserva d’atracada per a cap creuer a partir de l’1 de gener de 2022”. Aquesta sol·licitud se circumscriu únicament al port de Palma i l’objectiu que es persegueix és “disposar d’un marc de temps suficient per a continuar amb les negociacions” amb el sector, a la recerca d’un acord que permeti regular i limitar l’activitat, “aconseguint un escalonament efectiu i real en les escales a Palma”.

Negueruela ha recordat com des que va començar la legislatura, al juliol de l’any passat, s’estan mantenint trobades “al més alt nivell” i de manera coordinada entre totes dues conselleries, l’Ajuntament de Palma i la APB amb CLIA, l’Associació Internacional de línies de creuers. “Així està recollit en els Acords de Bellver i complirem amb els acords”, ha manifestat el titular de Turisme.

En aquesta línia, Negueruela s’ha mostrat segur de “aconseguir un acord amb les navilieres” i ha recordat que es tracta d’una mesura orientada a “protegir al nostre principal sector i aconseguir un turisme més sostenible”.

Per part seva, Mir ha afegit que “en un context d’emergència climàtica i en un territori especialment vulnerable com són les Illes Balears, el Govern ha pres diverses mesures ambientals de manera transversal i una d’elles és la de sol·licitar a l’Autoritat Portuària de Balears aquesta moratòria, convertint-nos en la primera comunitat autònoma que el reclama”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.