Unides Podem destaca la capacitat d’acord, consens i diàleg del Consell en el tema de Son Salomó

Unides Podem considera que l’acord entre la màxima institució i totes les parts afectades en el projecte d’ampliació del parc fotovoltaic de Son Salomó (Ciutadella) és un exemple de compatibilitzar els interessos públics amb l’activitat privada, en un context d’emergència climàtica que requereix a un territori Reserva de la Biosfera preservar el seu paisatge, protegir el patrimoni etnològic i afrontar el futur potenciant la producció d’energies renovables.

En aquest sentit, des d’Unides Podem destaquem la capacitat d’acord, consens i diàleg del Consell de Menorca, després d’unes negociacions complexes i on el paper de l’administració d’intermediari ha esdevingut essencial per satisfer les peticions de l’associació Històrico-Arqueològica Martí i Bella, l’empresa promotora del projecte CECONAT SL, així com la propietat dels terrenys.

Cal recordar que el conflicte s’arrossega de la legislatura anterior i que ja va ser objecte d’una primera reducció de superfície afectada, passant de 173 a 104 hectàrees, provocant una rellevant disminució a l’impacte paisatgístic.

Estem convençuts que la revisió del Pla Territorial Insular (PTI) serà cabdal per ordenar urbanísticament iniciatives d’aquestes característiques per als pròxims anys, i evitar que siguin els promotors els que decideixin la ubicació a on instal·lar els parcs fotovoltaics.

D’altra banda, Unides Podem vol emfatitzar el compromís de CECONAT SL de fer un manteniment proactiu de les construccions i espais. A diferència dels parcs fotovoltaics construïts a Mallorca, el de Son Salomó ni implica asfalt ni ciment en superfície i les plaques solars s’instal·laran amb unes pilones totalment reversibles al final de la seva vida útil. La reducció d’hectàrees es compensarà amb millores tecnològiques que permetran que la potencia sigui pràcticament la mateixa que inicialment estava prevista, uns 48,9 megawats.

Son Salomó representa un important avenç en la lluita de Menorca per la sostenibilitat i el ferm compromís com a Reserva de la Biosfera, aconseguint incrementar d’un 3% a un 20% la producció d’energies renovables.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *