Ciutadella, ampliació del polígon, Son Blanc i un futur dic a Sa Farola

“A Ciutadella falta terreny industrial. El dia que s’imposi el seny, a Ciutadella es farà un polígon logístic i un altre dic a Sa Farola. S’ha de poder sortir del vaixell i tenir el magatzem a prop, i des d’allà, que surtin les furgonetes o els camions de distribució. A tots els ports hi ha un centre logístic a prop del port, que eviti haver de fer trajectes llargs, amb la contaminació que açò suposa”.

Amb aquestes paraules denuncia Lluís Moll, una de les persones que més coneix la situació i les necessitats que té Ciutadella en matèria de transport, deixant clar, una vegada més, la manca d’infraestructures que pateix i, de manera greu la nostra ciutat.

La veu de Lluís Moll no és la única que denuncia la manca de sòl industrial a Ciutadella, i la necessitat que des de l’Ajuntament es doni prioritat a resoldre l’ampliació de l’actual polígon a la zona de Son Gorrías, i poder oferir sòl a uns preus raonables i competitius.

També és més que interessant la proposta de Moll quan opta per a un polígon logístic de gestió pública, que és el que passa a Barcelona, on no es pot comprar terreny, simplement llogar, per evitar l’especulació. “No estem inventant res, simplement copiant models de ciutats que tenen port”.

La manca de sòl industrial, el fet de que Son Blanc s’ha convertit en la principal porta d’entrada de mercaderies i també de passatgers a Menorca, juntament amb la manca de infraestructures que permetin més operatibilitat al port exterior, fan necessària la construcció d’un segon dic, allà on sempre el van reclamar els experts i no els polítics, són temes que fins que no es vulguin resoldre estaran sempre damunt la taula de les assignatures pendents a Ciutadella.

 

 

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *