Una seixantena de tortugues van ser rescatades en aigües de les Illes Balears el 2019 La ingesta de plàstics i emmallaments, entre les principals causes dels avaraments


Un total de 61 tortugues marines van ser salvades a les aigües de les Balears el 2019, de les quals n’han sobreviscut 28. Són dades que ha donat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, en la inauguració, aquest divendres, de l’exposició itinerant «Segundas oportunidades» de Néstor Carda, instal·lada a l’envelat del parc de la Mar de Palma amb motiu del Dia de les Illes Balears.

El conseller ha volgut remarcar que, tot i que en molts casos no és la causa d’avarament, els tècnics han detectat que la immensa majoria de les tortugues marines recuperades «han consumit plàstic en algun moment».

«Vèncer la lluita contra els plàstics és cabdal per a assegurar no només la conservació de la mar, sinó del planeta sencer», ha insistit el conseller, tot recordant que l’Estat espanyol és, segons l’organització ecologista WWF, el segon país europeu que més plàstics hi aboca.

Mir ha volgut agrair especialment la tasca dels equips tècnics de Palma Aquarium i del Centre de Recuperació d’Espècies Marines (CREM) d’Eivissa, amb els quals la Conselleria, a través del COFIB, col·labora en el salvament i la cura de les tortugues marines.

Les activitats que ha organitzat la Conselleria de Medi Ambient i Territori per al Dia de les Illes Balears giren al voltant de la problemàtica dels plàstics. Així, l’exposició «Segundas oportunidades» descriu el procediment que es fa des que es dona l’avís d’una tortuga marina ferida o malalta fins que s’allibera a la mar. D’altra banda, el taller programat per a dissabte, dia 29, a càrrec de Reconatura, mostrarà als infants com reutilitzar el plàstic de manera artística.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca