Armengol exigeix una societat més igualitària, justa i responsable com “antídot contra la discriminació” La presidenta del Govern reivindica al seu discurs pel Dia de les Illes Balears el model institucional construït des de “la diversitat i la diferència entre illes”, i reclama que, el de l’Estat, s’hi assembli

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha reclamat aquest dissabte la necessitat “d’exigir-nos” una societat més igualitària, més responsable davant del canvi climàtic, més inclusiva i amb una millor redistribució de la riquesa. “Aquest és l’antídot contra la discriminació”, ha remarcat, i ha afegit: “És la nostra responsabilitat involucrar-nos. Perquè una societat justa ha de ser valenta”.

Armengol s’ha manifestat així durant el seu discurs pel Dia de les Illes Balears, a l’acte institucional d’entrega dels premis Ramon Llull i de les Medalles d’Or de la Comunitat, que s’ha celebrat a la Llotja, en el qual també ha reivindicat un model d’Estat que “s’assembli manco a la centralitat de Madrid i més a la realitat plural i diversa” del territori, i ha posat d’exemple el cas de les Illes Balears.

En aquesta línia, ha assenyalat que “la diversitat i la diferència entre illes està en l’essència del que som les Balears” i que, en comptes de negar-ho,  ho hem aprofitat “per construir un model institucional que permet prendre les decisions des de cada illa, des de la proximitat, i cooperant en la resolució de problemes”. També ha posat l’exemple de la coexistència d’una “Espanya buida” amb una que creix en població a alta velocitat i “ofegada” per dos factors: la insularitat i la falta de finançament que dificulta afrontar aquest augment poblacional i les seves conseqüències sobre els serveis bàsics.

Respecte a l’exigència d’una societat més igualitària, la presidenta també ha reivindicat un model de “justícia social” des de l’acord i que també eradiqui la “violència inacceptable del masclisme assassí, el negoci denigrant de l’explotació i el tràfic de dones i la depravació repugnant dels qui abusen de menors”.

Per a Armengol, els guardonats aquest any amb el Premi Ramon Llull i la medalla d’Or de la comunitat reflecteixen “el camí per millorar-nos”. “Avui celebram el que som, aquesta societat culta, diversa i oberta de la que parla el nostre Estatut. La comunitat plural i inclusiva que representen a la perfecció les premiades i premiats d’enguany”, ha apuntat.

Diàleg i cooperació

En el final de la seva intervenció, la presidenta de les Balears ha assegurat que “cada vegada és més habitual” que des de diversos àmbits individuals i col·lectius s’animi a fer feina per uns objectius comuns. “L’exemple que enalteixen aquestes Medalles d’Or i premis Ramón Llull podria estendre’s a milers de ciutadanes i ciutadans anònims”, ha destacat Armengol.

“Està en l’essència de la nostra Agenda Balear per a l’any 2030”, amb la qual es pretén “escoltar el present per garantir el millor futur”, ha dit. Per aquest motiu ha recordat l’aposta “ambiciosa” que suposa i ha estès la mà a “escoltar tothom qui vulgui aportar idees per aconseguir els nostres objectius comuns de sostenibilitat ambiental, justícia social i prosperitat compartida”.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *