Balears és la regió que més puja el preu de l’habitatge en comparació a l’any passat: 6,91% L'habitatge a les Balears al febrer de 2020 va tenir un preu mitjà de 3.148 euros per metre quadrat, pujant un 0,14% respecte al mes de gener.

Segons l’informe mensual de preus de venda de pisos.com, l’habitatge de segona mà a Balears al febrer de 2020 va tenir un preu mitjà de 3.148 euros per metre quadrat. Aquesta xifra va registrar un ascens mensual del 0,14%, el tercer creixement més contingut d’Espanya. Interanualment, va créixer un 6,91%, el repunt més rellevant del panorama nacional.

Balears va ser l’autonomia més cara de l’Estat, per davant del País Basc (2.724 € / m²), entre d’altres. En l’àmbit provincial, Balears va ser la segona més cara. Pel que fa a l’habitatge de segona mà a Espanya, al febrer de 2020 es va registrar un preu mitjà de 1.705 euros per metre quadrat, llançant un descens mensual del -0,01%. D’un any a l’altre, la xifra registrada va marcar una pujada del 0,22%.

El refredament dels preus de l’habitatge és un fet. Ferran Font, director d’Estudis de pisos.com, comenta que “les alces s’han anat moderant fins a dibuixar un panorama de creixement contingut en tot el territori nacional, tot i que encara hi ha diferències notables a nivell local donada la pròpia configuració de l’oferta i la demanda immobiliària residencial a Espanya “. El portaveu del portal immobiliari admet que “era d’esperar que els preus reaccionessin a la baixa davant la contracció de les vendes, molt pressionades per l’absència de l’estalvi previ necessari per a finançar les operacions”.

L’expert sosté que “l’accés al primer habitatge està molt deteriorat a causa de la renda de les famílies, que a penes ha crescut en els últims anys. A més, hi ha una certa desconfiança cap a l’evolució de l’economia, un aspecte que unit a l’anterior reté molts potencials compradors en el mercat de lloguer “. Font també apunta que “a penes queden clients de reposició i que la inversió comença a debilitar-se, atès que la rendibilitat va perdent atractiu i els problemes d’inseguretat jurídica segueixen sense resoldre”. Pel director d’Estudis de pisos.com “el canvi de tendència dins de el sector és sens dubte una realitat en la qual no hi cap discussió”.

Palma de Mallorca va ser la quarta capital més cara d’Espanya

D’un any a un altre, Palma de Mallorca (7,90%) va ser la capital de província que més va pujar de país. Amb 3.270 euros per metre quadrat al febrer de 2020, Palma de Mallorca va ser la quarta capital de província més cara, en un llistat liderat per Donostia-Sant Sebastià (5.004 € / m²).

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *