L’Hospital Mateu Orfila podria acollir alumnes de Medicina en pràctiques a partir del curs 2021-2022

L’Hospital Mateu Orfila podria acollir alumnes de Medicina en pràctiques a partir del curs 2021-2022. Aquest és l’interès de la gerència de l’Àrea de Salut de Menorca, que es va posar sobre la taula en la reunió que van mantenir divendres el degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Miquel Àngel Roca, i la vicedegana Margarita Gili, amb el gerent de l’Hospital, Romà Julià, i la directora mèdica, Tamara Contreras.

La reunió va continuar amb una trobada amb tots els caps de servei i de secció, en què es van exposar les diferents fórmules de col·laboració que es podrien establir entre l’Hospital i la UIB, tenint en compte que, en un termini de dos anys, la Facultat de Medicina tindrà la primera promoció d’alumnes de 6è curs amb un programa curricular orientat exclusivament a les pràctiques mèdiques i quirúrgiques rotatòries en diferents serveis hospitalaris.

Serà a partir d’aquest moment quan el Mateu Orfila podria oferir places per a alumnes que volguessin fer alguns o tots els crèdits de pràctiques a Menorca. Segons el gerent, Romà Julià, es tracta d’una gran oportunitat per promoure la docència en un hospital com el Mateu Orfila, que no té metges residents especialistes, i també per atraure i captar nous especialistes aprofitant les futures promocions de metges que s’estan formant a les Illes. En aquest sentit, segons les dades que va esmentar el degà, la Facultat de Medicina té actualment 240 alumnes —60 per curs—, dels quals un 70 % són dones. D’aquests 240 alumnes, la meitat són de fora de les Illes Balears.

Tanmateix, abans que no es posi en marxa el 6è curs, l’acord de col·laboració entre les dues institucions podria començar ja el proper curs 2020-2021 per mitjà de la regulació d’estades i pràctiques puntuals a Menorca d’alumnes de Medicina, tant de la UIB com d’altres facultats d’arreu de l’Estat, i també d’alumnes del programa Erasmus i del Sistema d’Intercanvi entre Centres Universitaris Espanyols (SICUE). Durant la reunió també es va recordar als professionals del Mateu Orfila la possibilitat d’optar a les places de professor associat de la Facultat de Medicina de la UIB per impartir assignatures del grau.

A partir d’aquesta primera reunió, l’Hospital articularà i adreçarà a la UIB una proposta dels serveis que podrien acollir alumnes en pràctiques, amb la finalitat de crear les estructures internes necessàries per coordinar l’activitat docent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.