Menorca Starlight present en la II Trobada Balear d’Associacions d’Astronomia que s’ha celebrat a Eivissa La secció d'astronomia del Cercle Artístic de Ciutadella ha presentat el segell Menorca Starlight en la trobada anual d'associacions astronòmiques de les Illes Balears

La II Trobada Balear d’Associacions d’Astronomia ha tingut lloc aquest cap de setmana 29 de febrer i 1 de març a Eivissa on s’han reunit les principals entitats de les illes per debatre entorn de l’astronomia i oferir micro-conferències. La secció d’astronomia del Cercle Artístic de Ciutadella, representada per membres de la junta directiva i el seu president, Joan Lluís Pons, han assistit a l’acte per parlar de Menorca Starlight.

La trobada ha reunit a quatre associacions astronòmiques representatives: Astromallorca, Club Newton (Mallorca), Agrupació Astronòmica d’Eivissa i la secció astronòmica del Cercle Artístic de Menorca. Durant el cap de setmana uns trenta membres d’aquestes associacions han ofert conferències per parlar de la seva història, la situació de les aurores boreals, estrelles fugaces o de l’estrella Betelgeuse, entre d’altres.

A més de les xerrades, la trobada també ha comptat amb una sessió pública d’observació solar en l’Observatori des Puig des Molins i una visita al telescopi de Cala d’Hort per observar el cel nocturn. Aquesta trobada anual es va celebrar per primer cop l’any passat a Mallorca i té l’objectiu de potenciar la col·laboració entre les entitats de les illes.

Menorca Starlight

El president de la secció d’astronomia del Cerce Artístic, Joan Lluís Pons, juntament amb el secretari Biel Torres i Joan Pascual, han representat Menorca Starlight en aquesta trobada balear. Joan Lluís Pons va oferir dissabte 29 una conferència per explicar la importància del doble nomenament de Menorca com a Reserva i Destinació Starlight així com tots els beneficis que aquests segells suposen per a l’illa. La temàtica va suscitar força interès entre les associacions d’Eivissa i de Mallorca.

Fa poc més d’un any Menorca rebia aquestes destinacions de la mà de la Fundació Starlight i des de llavors, Menorca ha acollit el II Trobada Internacional Starlight on es van reunir els principals actors i experts sobre cel nocturn a escala internacional, ha posat en marxa un curs de monitors astronòmics i ha realitzat una jornada empresarial entorn les oportunitats de negoci Starlight per impulsar una nova modalitat de turisme sostenible com és el cas del turisme de les estrelles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.