Brussel·les fa marxa enrere i ajorna elevar la retallada d’emissions per al 2030 La CE fixa l'objectiu de la neutralitat climàtica per al 2050 en la Llei Europea pel Clima

La presidenta la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, durant la roda de premsa posterior a la cimera europea del 13 de desembre del 2019.
ACN Brussel·les .- La Llei Europea pel Clima de la Comissió Europea fixa l’objectiu que Europa sigui el primer continent climàticament neutre el 2050, però sense establir un augment intermedi per al 2030. La presidenta de l’executiu europeu, Ursula Von der Leyen, i el president executiu per al Pacte Verd, Frans Timmermans, han presentat aquest dimecres una proposta que es limita a dir que “s’exploraran les opcions” per establir la meta de reduir entre un 50% i un 55% les emissions el 2030, però sense comprometre’s a fer-ho. La manca d’objectiu a curt termini ha estat criticat per 12 estats, entre ells Espanya, que aquest dimarts van demanar a Timmermans fixar una retallada del 50% o 55% per al 2030.
La Llei Europea pel Clima de l’executiu europeu planteja fer un pla per al període 2030-2050 per reduir les emissions de CO2. Abans d’augmentar la retallada d’emissions per al 2030, la Comissió vol fer “un pla de valoració de l’impacte”, que pretén presentar durant l’estiu d’aquest any.

A partir del 2023, la Comissió proposa analitzar cada cinc any les mesures que s’estan prenent, tant a nivell europeu com dels estats membres, per arribar a l’objectiu de la neutralitat climàtica. L’executiu europeu vol que les “recomanacions” que faci als estats membres siguin “tingudes obligatòriament en compte”.

A banda de mesures contra l’emergència climàtica, la Comissió proposa als estats que implementin estratègies per “reforçar la resiliència” i “reduir la vulnerabilitat” davant els efectes del canvi climàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *