Mercabarna es consolida com el principal mercat majorista d’Europa amb 2,3 milions de tones d’aliments venudes el 2019 Suposa un increment del 4,2% respecte l'any anterior

Imatge d’un treballador de Mercabarna descarregant calçots d’una furgoneta el 19 de febrer de 2020.

ACN Barcelona .- El conjunt d’empreses de Mercabarna van comercialitzar l’any passat 2.355.293 tones d’aliments, el que suposa un increment del 4,2% respecte l’any anterior i que el consoliden com el principal mercat majorista d’Europa. Aquest increment s’explica, principalment, per l’augment de vendes de les empreses del sector hortofructícola. Concretament, durant el 2019 el volum de vendes de fruites i hortalisses va superar els 2,1 milions de tones, un 4,6% més. D’aquestes, 1,2 milions de tones es van vendre a Mercabarna i la resta a la Zona d’Activitats Complementàries. Pel que fa al peix i marisc fresc i congelat, les vendes van créixer un lleuger 1,2% per situar-se fregant les 210.000 tones.

El recinte de Mercabarna agrupa 700 empreses alimentàries de venda a l’engròs i especialitzades en afegir valor al producte (maduradors de fruites; rentat i envasat de tubercles; rentat, tallat i envasat de fruites i hortalisses; escatat i eviscerat de peix; vivers de marisc; quartes i cinquenes gammes de peix i carn; i tota mena de serveis logístics especialitzats en aliments peribles) i dona ocupació a 7.500 treballadors directes. Cada dia s’hi reuneixen uns 23.000 usuaris i 14.000 vehicles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *