Actes 8 Març

Més per Mallorca i Més per Menorca creen un espai estable de col·laboració Es fa feina amb una fórmula i marca perdurable per concòrrer conjuntament a les Eleccions Generals

Més per Mallorca i Més per Menorca han fet les primeres passes per consolidar un espai estable de col·laboració entre les dues formacions. De moment, els partits ecosobiranistes ja han començat a perfilar un pla de feina amb dos eixos bàsics i essencials: la Llei de Consells Insulars –de la qual ja es coneix un primer esborrany–, ja que ambdós donen una màxima importància al desenvolupament d’aquesta part de l’Estatut; i les eleccions generals. En aquest cas, s’explorarà tant una fórmula estable i perdurable en el temps , com una marca electoral per poder-hi concórrer plegats. A més, la proposta es farà extensiva a altres formacions insularistes i progressistes de Formentera i Eivissa.

Així s’ha acordat durant una reunió que dues delegacions d’aquestes formacions, encapçalades pels seus respectius coordinadors –Antoni Noguera i Damià Moll– han mantingut aquest dijous a Maó. Les delegacions també han establert fixar un calendari de trobades per materialitzar els objectius fixats. Les reunions tendran lloc amb una periodicitat de dos mesos.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha valorat positivament la trobada i ha assenyalat que «ambdues formacions compartim una línia d’acció política que facilita la col·laboració entre organitzacions». En aquest sentit, Noguera ha recordat que «el menorquinisme i el mallorquinisme  que representam cada formació, a cada un dels territoris, es vertebren en els valors de l’ecologisme i el sobiranisme d’esquerres. Amb aquest punt de partida, amb uns plantejaments polítics i ideològics comuns, entenem que cal avançar cap a un marc estable que ens permeti eixamplar la nostra base».

De la seva banda, el coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, ha recordat que tant Més per Mallorca com Més per Menorca «són dos partits clarament insularistes, però és obvi que hi ha tota una sèrie de reptes conjunts balears que podem afrontar junts i així ser més eficaços i obtenir més resultats».

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.