Cantaluz, blanco selección, DO Vinos de Alicante Macabeu, Chardonnay i Moscatell

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi per a consum diari amb una excel·lent relació qualitat preu. Es tracta del Cantaluz Blanco Selección, dels Cellers Monóvar del Grup MG Wines. Pertany a la DO Vinos Alicante i ens presenta un cupatge de Macabeu, Chardonnay i Moscatell.

NOTA DE TAST

Aspecte: De color pàl·lid i brillant. Molt net.

Nas: Aromes de fruita en els que destaquen els de poma verda i pera.

Boca:  Afruitat, suau i fresc.

MARIDATGE

Ratjada al forn amb patates. Foto: @Bep Al·lès

És un vi amb una excel·lent relació qualitat preu i que ens anirà bé per acompanyar els plats de cada dia on els protagonistes siguin els peixos, els arrossos, les carns blanques amb un toc oriental i les calderes de peix i marisc.

Salmó a la graella. Foto: ©Bep Al·lès

Maridarà bé amb una càntara o una morruda al forn amb patates, un salmó a la graella, un filet de lluç amb salsa verda o un rap amb salsa d’ametlles.

Panadera de rotja (cap-roig) del Món Restaurant. Foto: Bep Al·lès

Ideal per acompanyar una sardinada, bacallà a la llauna o al forn gratinat amb all i oli, o bé amb una panadera de rotja.

Fideus amb gató. Foto: ©Bep Al·lès

Arròs de gamba vermella i pollastre, arròs caldós de peix i marisc, arròs negre de sípia amb carxofes, fideuada de marisc, arròs amb pop o els tradicionals fideus amb gató.

Espaguetti nero di sepia amb salmó de Diablito Puerto Portals. Foto: Bep Al·lès©

Pollastre al curri, wok de pollastre amb fideus xinesos, salmó teriyaki, espagueti al nero de sepia amb gambes, pit de pollastre a la planxa amb salsa de pebre de chichuan.

Verderols i llampuga amb pebres vermells. Foto: ©Bep Al·lès

Caldera de peix, caldera de morena, congre amb fesols, espet al caliu, verderols amb pebres vermells, musclos al vapor acompanyats de salsa maonesa, calamars a la romana, croquetes de bacallà, raoles d’endívia.

El guanyador del sorteig ha estat Bep Canet, patronista jubilat i reconegut cuiner d’arrossos i cuina marinera.

Si voleu saber més d’aquest vi de la DO Vinos Alicante el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.