Les nostres joves d’avui

Al voltant del Dia Internacional de la Dona, aquest diumenge 8 de març, és un bon moment per reflexionar sobre els avanços aconseguits, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau en la història dels seus països i comunitats. A n’aquest mateix nombre d’El Iris hi trobareu uns quants referents en la defensa del Medi ambient amb nom de dona.

Cada generació té uns referents femenins en les seves mares i àvies, però d’aquesta generació jove actual en podem destacar que elles mateixes en són un referent vàlid. I és que esteim parlant de joves que surten al carrer pels seus ideals, en contra dels desnonaments o a lluitar contra el canvi climàtic. Són una generació de dones empoderades i valentes que han perdut la por que les nostres mares i àvies havien heretat de les seves mares i àvies, subjugades a una societat i a una cultura masclista per definició. Les nostres joves d’avui coneixen la por perquè l’han vista en la vida de les seves mares i àvies i es resisteixen a seguir covant-la. Les nostres joves d’avui trenquen les cadenes que les lliguen a certes “tradicions” familiars i volen lliures: estudien el que volen, treballen del que volen, s’enamoren de qui volen i gestionen la seva vida com volen (i com poden, clar).

Les nostres joves d’avui ens estan donant una lliçó a tots els homes d’avui (joves i no joves) sortint al carrer a construir un món millor, més lliure i més valent. Un món on només un SÍ vulgui dir SÍ. Les nostres joves d’avui han entès el que les seves mares i àvies han hagut de passar i s’han plantat davant l’ordre pre establert de les lleis i les costums què hem imposat els homes per anys i més anys, i han dit que NO, que, com deia en Raimon: “nosaltres no som d’eixe món”.

I fan bé de no voler ser d’aquest món, i fan bé intentant construir-ne un de millor. I nosaltres, els homes d’avui (joves i no joves) hauríem d’entendre que aquest és el camí i que el nostre lloc és al seu costat.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *