L’Estat supera els 350 casos de coronavirus amb 12 sense origen conegut El Ministeri de Sanitat admet un increment superior a l'habitual però diu que es produeix en dos nuclis ben identificats

Pla mitjà del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa a la seu del Ministeri de Sanitat per informar sobre el coronavirus, el 5 de març del 2020.

ACN Barcelona .- L’Estat supera els 350 casos de coronavirus, amb 12 sense origen conegut. El Ministeri de Sanitat admet un increment superior a l’habitual, però remarca que es produeix en dos nuclis ben identificats, especialment a la Comunitat de Madrid. “Ens preocupa l’increment, però el risc de transmissió comunitari i els focus no coneguts no han augmentat”, ha dit el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. Pel que fa als centres sociosanitaris, Simón ha indicat que s’estan estudiant mesures per limitar visites o l’activitat de centres de dia. En tot cas, aquestes decisions es prendran en funció de cada situació específica, “en zones molt petites i concretes”, i la Comunitat de Madrid les està estudiant.

El Ministeri té comptabilitzats nou pacients a l’UCI i cinc morts, tots persones de risc. Gairebé el 92% dels casos són importants o coneguts, i per això Simón insisteix a mantenir l’escenari de contenció. “Els casos sense origen són molt limitats, no hi ha entrada massiva, no hi ha transmissió comunitària generalitzada”, ha resumit el director, que ha insistit que de moment no es compleixen els criteris per canviar d’escenari.

L’estratègia ara, ha continuat, és protegir els grups de risc i controlar les entrades massives de casos d’altres zones de risc. “Si ho aconseguim, podríem mantenir la situació. Si no, s’hauria de valorar dia a dia si l’escenari es manté o no”, ha afegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.