Moody’s preveu que el coronavirus afectarà el creixement a diversos països el segon quadrimestre de l’any L'entitat considera que la resposta de les autoritats monetàries serà "forta i ben dirigida"

ACN Barcelona .- Moody’s preveu que la crisi del coronavirus afectarà el creixement econòmic de diversos països “encara que el virus sigui contingut” durant el segon quadrimestre de l’any. Les previsions de creixement d’aquesta entitat per als països del G20 s’han reduït al 2,1%, un 0,3% menys que en les estimacions anteriors. També ha reduït la previsió de creixement de la Xina, del 5,2 al 4,8%. Als Estats Units, Moody’s creu que l’economia creixerà un 1,5%, i no
l’1,7 que preveia fins ara. Igualment, observa que una demanda “feble” es traslladarà a un descens dels preus dels productes, i que els preus del petroli “romandran volàtils”.
Amb tot, l’entitat de qualificació de crèdit alerta que “diversos esdeveniments plausibles” podrien dur a un escenari “molt més negatiu”, en paraules del seu vicepresident, Madhavi Bokil. “Una recessió sostinguda en el consum, al costat de tancaments de negocis prolongats, afectaria els beneficis i podria comportar acomiadaments”.

A l’altra cantó de la balança, Moody’s també indica que els anuncis de mesures de les autoritats fiscals, els bancs centrals i les institucions internacionals “suggereixen que la resposta política serà forta i ben dirigida als països afectats”.

També considera que aquestes mesures probablement ajudaran a limitar els danys a les economies individuals. En aquest sentit, l’entitat també destaca que la Reserva Federal dels EUA ja ha anunciat una retallada de 50 punts bàsics en el preu del diner, i que Banc Central Europeu i el Banc del Japó també han assegurat suport polític.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *