El Consell actualitza el manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric amb un disseny més atractiu i proper per als visitants El Servei de Patrimoni revisa els fulletons informatius, editats en català, castellà i anglès, i que ja s’han començat a distribuir a diferents punts d’especial interès de l’illa

Imatge de Son Catlar

El Servei de Patrimoni Històric del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, ha reeditat el manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric amb un disseny més atractiu i més proper per als visitants.

Amb una tirada de 5.000 exemplars, els fulletons informatius, editats en català, castellà i anglès, ja s’han començat a distribuir a diferents punts d’especial interès de l’illa en coordinació amb la Fundació Foment del Turisme.

La institució insular pretén d’aquesta manera implicar a la societat en la conservació del patrimoni històric de Menorca  com una herència cultural de tots i que s’ha de llegar a les generacions futures en les millors condicions. Així, el Servei de Patrimoni explica a través de sis punts com pot col·laborar la ciutadania, per exemple, en cas que durant una visita cultural es detectin evidències d’un acte d’espoliació. De la mateixa manera, també s’adverteix que fer prospeccions és únicament una feina que correspon als equips professionals d’investigació.

A banda de demanar un respecte pel medi ambient i de seguir l’itinerari marcat en els diferents jaciments i llocs culturals mitjançant la senyalística, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports apunta a la fragilitat del patrimoni immoble menorquí per la qual cosa convida als visitants a contactar amb les autoritats en cas que siguin testimonis d’enderrocs, pintades o altres tipus de situacions que puguin comprometre la preservació dels monuments. És per açò que els fulletons inclouen un llistat de contactes telefònics de les principals forces de seguretat de l’illa i del Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.