Actes 8 Març

La reutilització de l’aigua s’incorpora a l’esquema provisional de temes importants a tractar en el nou Pla Hidrològic El document surt aquest dilluns a exposició pública i durant els sis mesos vinents

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) s’ha publicat, aquest passat dissabte, l’anunci de tràmit de consulta i informació públiques de l’Esquema provisional de temes importants (EpTI) de la demarcació hidrogràfica de les Illes Balears. El document identifica, defineix i planteja solucions per als principals problemes de les Illes relacionats amb l’aigua. Es podrà consultar a la web de la Direcció General de Recursos Hídrics (www.dgrechid.caib.es) i al Portal de l’aigua (dma.caib.es) a partir d’aquest mateix dilluns, i durant un període de sis mesos durant els quals quals els interessats poden fer aportacions, observacions i suggeriments.

L’EpTI defineix les estratègies de la planificació hidrològica. La publicació d’aquest suposa el segon pas important, després dels Documents Inicials, en la tramitació de la revisió del Pla Hidrològic de les Illes Balears per al període 2021-2027. La redacció s’ha fet seguint un procés participatiu en el qual han col·laborat 78 persones (membres de les Juntes Insulars de l’Aigua, del Consell Balear de l’Aigua i entitats, professionals i ciutadans que participen sovint en la planificació hidrològica).

Durant aquest procés participatiu s’han identificat deu temes importants. Els més votats (amb 49 vots cadascun) han estat l’explotació i gestió sostenible de les aigües subterrànies i la suficiència hídrica, abastiment urbà i dificultats per atendre les demandes. Arran de les respostes, s’ha incorporat a la llista la reutilització i infiltració d’aigües depurades.

D’aquesta manera, els deu temes que integren l’EpTI són:

– Reutilització i infiltració d’aigües depurades.

– Suficiència hídrica, abastiments urbans i dificultats per atendre les demandes.

– Gestió del risc d’inundació.

– Fonts de contaminació puntual.

– Establiment del règim de cabals ecològics.

– Adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic.

– Contaminació difusa per nitrats i altres.

– Explotació i gestió sostenible de les aigües subterrànies.

– Millora del coneixement.

– Recuperació dels costs dels serveis de l’aigua.

Una vegada acabi el període d’exposició pública i hagin estat analitzades les aportacions al document, aquest s’haurà d’aprovar al Consell Balear de l’Aigua i passarà a constituir l’Esquema de Temes Importants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.