Noves bonificacions en el transport públic per a persones que hagin de desplaçar-se als centres de salut  

El Consell Insular de Menorca ha engegat una nova iniciativa per donar suport a totes aquelles persones que tenen la necessitat de traslladar-se a centres de salut de l’illa fora del seu municipi perquè han de seguir un tractament sanitari d’oncologia o renal. En aquest sentit, s’ha decidit ampliar els descomptes aplicables a la targeta T-MES per als pacients aportant una bonificació del 100% sobre la mateixa. Aquesta ajuda també serà aplicable per als acompanyants dels pacients.

La consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, ha afirmat que «es tracta d’una prova pilot i en funció de la seva acceptació es podrà ampliar a pacients amb altres patologies. Es tracta de garantir l’accessibilitat a tots aquells que així ho necessitin i contribuir a fer possible una sanitat pública de qualitat»

La targeta tindrà una vigència de sis mesos i es podrà renovar fins que es finalitzi el tractament. Els acompanyants tindran una targeta relacionada amb la T-MES expedida per als desplaçats per motius de salut i l’hauran d’utilitzar sempre conjuntament amb el titular de la principal targeta.

Per a sol·licitar la targeta s’haurà de presentar a una de les seus del Consell Insular de Menorca una còpia del DNI i la documentació lliurada per l’IB-SALUT que acrediti la condició de malalt desplaçat per raons mèdiques a un hospital o centre hospitalari de Menorca, ubicat fora del municipi de residència, i per un període superior a un mes.

Amb aquesta iniciativa el Consell Insular pretén acompanyar a les persones que han de seguir un tractament i al mateix temps fomentar el transport públic, com un servei pròxim i de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.