Actes 8 Març

Sans: “Ens alegrem que aquest 8M els misògins s’hagin quedat tancats a un pavelló” Unidas Podemos valorem positivament la participació de totes les forces polítiques en el Dia de la Dona i critiquem que hi hagi una formació que visqui al 'Pleistoceno'

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari, Esperança Sans, ha valorat en roda de premsa la gran manifestació que ahir, 8 de març, hi va haver arreu de les Illes Balears en commemoració del Dia de la Dona i també la tractorada que hi va haver el dissabte en defensa del drets del sector primari.

Així, la portaveu ha apuntat que des d’Unidas Podemos “ens alegrem que a la manifestació del 8M s’hagin sumat totes les forces polítiques i que s’hagin quedat els misògins tancats a un pavelló (per vox). Aquestes persones viuen encara a l’època del ‘Pleistoceno'”.

La portaveu, ha indicat que tot i que “el 8M ha tret més de 10.000 persones a Palma, aquest partit polític es nega demà a signar una declaració institucional al Parlament en favor del Dia de la Dona”.

Sans, també ha criticat que el mateix 8M també hem vist com el masclisme es cobrava una nova víctima aquesta vegada a València, on un home matava a la seva dona. “Veiem com aquesta lluita feminista ha de continuar i ha de ser més forta de cada vegada”, ha dit.

En aquest punt, la portaveu ha incidit en què “vam sortir al carrer per reivindicar els nostres drets com a dones i per aconseguir una igualtat salarial que encara no existeix, i per compartir les cures, ja que ja està bé que tot el pes recaigui sobre la dona”.

La diputada, a més, ha recordat que des del Ministeri d’Igualtat dirigit per Irene Montero, s’ha posat en marxa l’Avantprojecte de Llei de Llibertats sexuals “que permetrà acabar amb la xacra social que tenim a la societat i que ens permetrà a les dones poder caminar lliures”. En aquest sentit, la diputada ha posat èmfasi en el fet que també “vam sortir al carrer per reivindicar la llibertat de poder caminar lliure i segures”. “Estic convençuda que les dones d’aquesta sala més d’una vegada hem patit pel sol fet de caminar al carrer”.

SUPORT AL SECTOR PRIMARI

D’altra banda, i amb relació a les protestes dutes a terme el dissabte tant a Mallorca com a Menorca per part del sector primari, Sans ha destacat que “els agricultors i ramaders surten per reivindicar uns preus justos i per reconeixement de la insularitat”. “Un reconeixement de la insularitat que l’actual secretària general de Podemos Illes Balears i Consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, ja va reivindicar com a diputada i que ara continua fent com a consellera”, ha afegit.

“El sector primari té tot el nostre suport perquè és de justícia que tinguin uns preus justos. No pot ser que el preu final que arribi al consumidor es dupliqui o tripliqui”, ha aclarit al mateix temps que ha dit que “cal assegurar un control de costos de producció, regular de forma efectiva la cadena alimentària i assegurar un relleu generacional”.

Sans ha assegurat que “totes les polítiques que es van fer al passat no han servit per ajudar al petit i mitjà productor. Hem de lluitar contra els tractats internacionals que només ofeguen a la nostra pagesia i als nostres ramaders”.

“Cal que tota la societat balear s’impliqui en el sosteniment del sector agrari, un sector primordial i que moltes vegades no se li ha donat la importància que es mereixen, des de consumidors, passant per hotelers o restauradors, hem d’apropar-nos al producte local, de temporada i de proximitat”, ha sentenciat.

SESSIÓ PLENÀRIA

Per la seva banda, el portaveu del Grup, Alejandro López, ha destacat les iniciatives que arriben a la sessió plenària d’aquest dimarts. En aquest sentit i amb relació a la ratificació o no ratificació de vàries Proposicions de Llei que es van aprovar la legislatura passada, López ha apuntat que es tractaran dues proposicions de llei sobre la modificació del REIB en matèria de transport marítim i aeri interinsular. En aquest punt, el diputat ha asseverat que “per sort, la realitat de la qual parla aquesta iniciativa, ja no hi és. Seria sensat que els partits arribéssim a un acord i no es ratifiquessin perquè realment ja s’ha aconseguit, però el que s’ha d’intentar sempre és lluitar per uns majors beneficis”.

Així mateix, i amb relació a la ratificació d’una iniciativa sobre la protecció de la mar mediterrània sota la jurisdicció espanyola enfront del mal que puguin produir les prospeccions, el diputat ha indicat que “esperem que com va ocórrer la legislatura passada, aconsegueixi ser aprovada demà per unanimitat en el Parlament, i que aquesta unanimitat es vegi també plasmada en el Congrés dels Diputats quan toqui tractar-la”.

“Tornem a insistir, si el que es vol és lluitar contra el canvi climàtic, no resultaria coherent explotar o investigar nous jaciments de combustibles fòssils. I molt menys, dins d’una mar tan fràgil i necessari com és el del mediterrani. Hem d’encaminar-nos cap a un model energètic i de transport que usi energies netes i renovables, tant per a lluitar contra el canvi climàtic, com per a ser capaços de viure en una societat amb un aire net i lliure de riscos per a la nostra salut”, ha afegit.

D’altra banda i amb relació a la reforma de l’estatut de les Illes Balears per a la supressió dels aforaments de diputats i diputades del Parlament i dels membres del Govern de les Illes Balears, el portaveu ha indicat que “des d’Unides Podemos creiem en la igualtat davant la llei, igualtat que aspirem al fet que com a societat s’aconsegueixi de manera real, sense importància del nivell social o econòmic de les persones”.

“La igualtat, és un concepte que es plasma amb especial intenció en la Constitució Espanyola, però que al seu torn, permet diverses excepcions concedint privilegis a certs Espanyols, entre aquestes excepcions, parlem la dels aforaments”. López ha recordat que per a aprovar aquesta iniciativa, es necessiten dues terceres parts de la cambra. “Esperem que demà s’obtingui aquesta majoria i puguem donar exemple del necessari que és garantir que tots els Espanyols siguem iguals davant la llei”, ha sentenciat.

Així mateix, el diputat ha explicat que també es debatrà sobre la consideració de la proposició de Llei a proposta de l’Ajuntament de Palma respecte a la modificació de l’article 51 de la llei de capitalitat, el qual afecta la durada del mandat del defensor o defensora de la ciutadania, a més d’una proposició de llei sobre la modificació de l’article 25 de la llei d’ordenació del comerç minorista i una sobre la modificació de la constitució en la seva articulo 69 perquè es pugui elegir un senador propi des de l’illa de Formentera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.