Actes 8 Març

El Congrés suspèn actes i tanca la guarderia coincidint amb el primer cas de coronavirus del diputat de Vox Ortega Smith La formació d'ultradreta demana que se suspenguin les sessions parlamentàries

ACN Madrid .- El Congrés suspèn els actes extraparlamentaris i tanca la guarderia després que el diputat de Vox Javier Ortega Smith hagi donat positiu en coronavirus. La mesa ha acordat també implantar el teletreball “sempre que sigui possible” i no descarta la possibilitat de suspendre visites de grups nombrosos a la cambra. Des de la formació d’ultradreta reclamen, a més, que se suspenguin les sessions parlamentaries fins que les autoritats sanitaris “afirmin que s’ha recuperat el control”, que es cessi la vicepresidenta Carmen Calvo i que s’avaluï la possibilitat de decretar l’estat d’alarma.
Per això, ha acordat que tots els seus diputats treballin des de casa seva i demana disculpes per haver celebrat Vistalegre la setmana passada. “Va ser un error”, diuen en un comunicat.
La Mesa del Congrés ha acordat, entre d’altres mesures, suspendre tots els actes extraparlamentaris (com reunions, jornades o col·loquis” sense data pel risc de coronavirus. També ha decidit implantar el teletreball sempre que sigui possible i “especialment, en els treballadors i treballadores de risc”. La guarderia, com a mesura anunciada per la comunitat de Madrid, restarà tancada a partir de demà.

La cambra també es planteja la possibilitat de suspendre visites de grups nombrosos, ja siguin guiades o per iniciativa particular, a banda de la possibilitat de suspendre viatges oficials, especialment els que tinguin com a destí zones afectades per coronavirus.

Les mesures coincideixen amb el positiu per la covid-19 del diputat de Vox Javier Ortega Smith. El partit d’ultradreta ha informat de la situació en un comunicat on admet que la celebració de l’acte de Vistalegre de diumenge va ser un “error” i demanda disculpes. Ho atribueixen al fet d’haver “confiat” en que “el govern prioritzaria la salut dels espanyols a la seva agenda propagandística”.

A més, reclamen el cessament immediat de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, a qui atribueixen la responsabilitat del “desastre de gestió” i reclamen que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, parli amb els diferents líders polítics per avaluar “la necessitat de decretar l’estat d’alarma previst a la Constitució”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.