Actes 8 Març

L’Associació d’Usuaris Financers reclama al govern espanyol que suspengui el pagament d’hipoteques pel coronavirus L'organització també considera que no s'haurien d'aplicar determinats impostos que afecten a autònoms i petites empreses

ACN Barcelona .- L’Associació d’Usuaris Financers (ASUFIN) ha demanat al govern espanyol que suspengui el pagament d’hipoteques “per raons d’interès públic”. A través d’un comunicat, l’organització defensa que l’administració ha d’oferir una resposta “davant del risc real d’una minva d’ingressos a causa de la inactivitat econòmica”. A banda, ASUFIN també sol·licita que alguns dels impostos que afecten directament a autònoms i petites empreses deixin d’aplicar-se. “Mesures d’aquest tipus evitarien que les entitats financeres de caràcter privat posin en marxa iniciatives d’alleujament econòmic que generarien el cobrament d’interessos als afectats, com ara préstecs o refinançaments”, defensa l’associació.

Aquesta solució també s’està estudiant a Itàlia, el país europeu més afectat pel coronavirus. Aquest dimarts, la viceministra d’Economia i diputada del Moviment 5 Estrelles, Laura Castelli, ha assegurat a la cadena de ràdio pública RAI que la proposta està sobre la taula de l’executiu liderat per Giuseppe Conte, tot i que no ha concretat si s’acabarà implementant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.