Més per Menorca proposa un gran acord perquè les Balears comprin els productes dels pagesos El diputat Josep Castells planteja una Mesa, integrada per tots els grans sectors, que fomenti el consum interior, especialment per part del Turisme

Amb l’objectiu que els pagesos puguin guanyar-se la vida de forma digna i en una aposta per la sostenibilitat alimentària, Més per Menorca ha proposat aquest dimarts al Parlament un gran acord per donar sortida amb la màxima rentabilitat a la producció agrícola de les Illes Balears

«És veritat que gran part de la política agrària es decideix a Brussel·les, però el Govern de les Illes Balears també té capacitat d’incidir», ha recordat el diputat Josep Castells.

La fórmula que ha plantejat el menorquinista a la presidenta Armengol durant el Ple del Parlament es concreta en la creació una Mesa que integri els grans sectors econòmics de les Illes i els mateixos pagesos. Es tracta que els primers siguin els principals clients dels segons; especialment, el sector turístic, ha proposat Castells.

L’ecosobiranista ha insistit en la necessitat de consensuar mesures senzilles amb les organitzacions agràries, la indústria agroalimentària, el comerç i, especialment, el sector turístic –el que més pot ajudar a donar sortida al producte local.

El diputat ha explicat a Armengol que això entra dins l’àmbit del que pot fer el Govern: «La Llei Agrària ens dóna competències per afavorir la comercialització de ‘circuit curt’; tenim instruments més propers que la política agrària comunitària, el que faria que hi hagués més demanda del producte local balear».
Amb aquest gran acord, ha dit el menorquinista, «hem d’aconseguir una cosa tan simple com que un ciutadà que entra en un supermercat vegi clarament identificat i diferenciat el producte balear perquè pugui optar, amb transparència, per consumir el producte dels nostres pagesos».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.