Tres medalles d’or i una de plata per als vins de Binitord

Els Cellers Binitord, de Ciutadella han aconseguit tres medalles d’or i una de plata a la darrera edició del concurs Catavinum World Wine & Spitirits Competition, un dels concursos internacionals de referència en el món dels vins on hi han participat 3.123 vins del món.

Els vins premiats de Binitord amb medalla d’or han estat el Ciutat de Parella 2016, negre amb barrica amb un cupatge de Syrah, Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot, que ha revalidat la medalla d’or aconseguida l’any passat.

A la seva nota de tast es tracta d’un vi color vermell-violeta amb adorns de robí net i brillant. Al nas trobem la fusió entre l’envelliment i el component afruitat com la pruna madura, l’equilibri entre la vainilla, el fum, les espècies i les notes de melmelada i regalèssia, tot molt definit. En boca, descobrirem una estructura àcida i tànnica perfectament compensada pel contingut d’alcohol, que mostrarà el cos que realment presenta i que obre un bon ventall de possibilitats per al maridatge. El retronasal és una fusió dels elements de l’envelliment i la fruita confitada.

Binitord Negre 2019, el nou vi jove del celler ciutadellenc que és tot un plaer i molt apte per als mesos d’estiu amb un toc de gelera. Color vermell robí amb ribet vermelló amb una capa baixa. Al nas es presenta molt aromàtic, expressant de forma clara la fruita vermella madura, amb aromes típicament mediterranis. En boca és molt suau, fresc i saborós, amb una acidesa ben integrada. El retronasal es presenta fresc i prolongat, predominant la fruita vermella.

També ha tingut Medalla d’Or el Vermut Negre de Binitord que d’una forma totalment artesanal, a partir de raïms vermells de les seves vinyes i vinificat a la propietat, on s’ha deixat envellir en bótes de roure francès i americà i s’ha macerat en fred amb plantes, espècies naturals a més d’herbes aromàtiques.

El resultat és un vermut de color caoba amb reflexos ambarins. En nas destaquen els aromes de les herbes de Menorca com la camamil·la, el romaní, el fonoll… En boca destaquen la seva dolçor equilibrada i les sensacions amargues pròpies del vermut, cosa que el fa ideal per prendre com a aperitiu amb olives, mariscs, embotits i per descomptat amb els típics “mescladets”.

La medalla d’argent ha estat pel Binitord Rosat 2019, de color corall pàl·lid amb un tall violeta, net i brillant que ens recorda els vins francesos de La Provença. Al pas per nas aroma neta i fresca on predominen les fruites vermelles, concretament les maduixes i les gerds acompanyades de notes florals. En boca és untuós, suau al paladar, amb acidesa i alcohol perfectament integrats. És saborós, afruitat i estructurat. El retronasal és molt persistent, fresc i net, i expressa clarament les maduixes que es troben en la fase olfactiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *