Exceltur preveu pèrdues superiors als 33.000 MEUR al sector turístic si la crisi del coronavirus s’allarga quatre mesos Denuncia que l'alarma social pel Covid 19 en una "situació d'emergència i d'una intensitat sense precedents"


ACN Barcelona .- Exceltur preveu que si la crisi del coronavirus s’allarga quatre mesos les pèrdues al sector turístic s’enfilin fins als 33.668 MEUR sumant l’activitat directa i indirecta i ha demanat “instruments de flexibilització” per afrontar aquesta situació. Segons l’associació, l’alarma social ha situat el sector turístic espanyol en una “situació d’emergència i d’una intensitat sense precedents”, ja que les vendes i les reserves han caigut “fins a nivells mai vistos en episodis anteriors”, com l’11-S o la SARS. Concretament, Exceltur calcula que des de l’inici de la propagació del virus, s’han registrat caigudes del 46% a 11 de març, una xifra que va anar creixent de manera exponencial des de l’1 de març, quan el descens era del 4,4%.
Exceltur recorda que el sector turístic espanyol representa el 12,3% de l’economia espanyola i que “està en joc la desaparició d’una part molt rellevant del teixit empresarial del sector, que arreu de l’Estat comptabilitza 457.000 empreses i un valor de 157 milions d’euros”, segons l’INE.

L’entitat ha qualificat la bateria de mesures proposades pel govern espanyol d'”exigua i insuficient” i demana que s’apliquin urgentment altres mesures, com que s’agilitzin els dies de gestió i aprovació dels ERTO per evitar una major destrucció de llocs de treball, es faciliti l’ajornament sense cost de les quotes de la Seguretat Social i l’IVA, que es pugui flexibilitzar al màxim la distribució de la feina al llarg de l’any i la desvinculació temporal dels convenis i una major dotació de la línia de crèdit ICO de 400 milions d’euros fins almenys els 5.000 MEUR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *