La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius impulsa el Consell de la Indústria per presentar nous ajuts al sector industrial local Destinarà un milió d’euros de subvencions per millorar el creixement productiu

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern Balear reactiva el Consell de la Indústria amb l’objectiu de fomentar i donar resposta a les necessitats actuals del sector industrial de les nostres illes

En aquest sentit, aquest òrgan serà l’encarregat de presentar els nous ajuts que es destinaran al sector i que suposen un increment d’un milió d’euros per a les partides pressupostàries destinades a subvencions per l’any 2020. Una partida que s’uneix a la ja existent convocatòria de subvencions per a l’eficiència energètica del sector industrial.

Des de la Conselleria es considera imprescindible donar suport a les inversions de la indústria local i contribuir a la planificació estratègica del creixement productiu de les Illes, a fi de poder fer front a les contingències i amenaces comercials que poden arrossegar a una crisi global. El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha destacat que «s’ha d’actuar de forma immediata i fer una passa endavant ferma cap a un nou model més diversificat i més productiu a nivell local que garanteixi la nostra seguretat i estabilitat». En aquest sentit es pretén posar en valor els serveis públics i la diversificació del model econòmic i productiu.

A diferència d’altres ajuts, aquests estaran dirigits a subvencionar línies de modernització i digitalització de les empreses, així com augmentar del 30 % al 50 % el percentatge destinat a projectes. També es preveu avançar la convocatòria, a fi d’evitar que es publiquin dins el període de vacances dels sectors industrials.

Una de les primeres accions que ha demanat el vicepresident Juan Pedro Yllanes a aquest òrgan consultiu ha estat l’elaboració dels informes sobre els riscos i efectes que pot ocasionar el COVID-19, a fi de tenir una radiografia actualitzada del sector industrial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *