La Fundació Baleària impulsarà exposicions a l’Espai Sant Josep de Ciutadella a través d’un conveni amb la Fundació Sa Nostra L'acord, que també comporta realitzar mostres pictòriques a Mallorca, té una durada de quatre mesos amb opció a prorrogar

La Fundació Baleària ha signat un nou conveni amb la Fundació Sa Nostra, per promocionar la cultura i organitzar exposicions a Ciutadella (Menorca). Es convertirà així en un espai més dins de el projecte Llonges de la Cultura, basat en l’intercanvi cultural entre els territoris on opera la naviliera. En concret, la Fundació Baleària organitzarà mostres d’art a l’Espai Sant Josep de Ciutadella.

La primera d’aquestes es va inaugurar aquest dimarts 10 de març a les 20.00 hores. L’exposició col·lectiva Baleàrics, amb obres d’artistes valencians, balears i algerians, es podrà visitar a l’espai de Ciutadella fins a finals de mes. A la inauguració va assistir Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària, que va aprofitar per reunir-se amb Lucía Martín, directora de la Fundació Sa Nostra.

El mateix Ricard Pérez es va mostrar content amb la consecució d’aquest conveni: “És una oportunitat molt bona per ampliar la nostra xarxa d’espais culturals en què facilitem l’intercanvi cultural entre els territoris que unim per mar. Així contribuïm a mostrar la riquesa cultural que hi ha a banda i banda de la Mediterrània”.

L’acord tindrà una vigència de quatre mesos, des de març fins al juny, amb l’opció de prorrogar-lo. Durant aquests primers quatre mesos, hi haurà un total de quatre exposicions. De fet, ja s’han programat les altres tres: al mes d’abril es podran veure els quadres de Rafael Armengol, al maig s’exposarà l’obra d’Empar Boix i al juny la de Ramon Pérez Carrió, tots ells artistes d’origen valencià.

A més d’aquest espai a Menorca, el conveni amb la Fundació Sa Nostra també contempla la cessió d’un altre a Mallorca: en concret és el Centre de Cultura de Palma. Tots dos centres culturals contribueixen a ampliar la xarxa de Llonges de Cultura de la Fundació Baleària, que inclou espais com la Torre dels Ducs de Medinacelli al Verger, el Museu d’Art Contemporani de Pego, la Casa de la Cultura de Pedreguer o la sala d’art d’Els Magazinos a Dénia.

Per a la Fundació Baleària aquest conveni suposa tornar a tenir espais d’exposició a les illes Balears, i més suposa augmentar el volum d’activitats amb les que l’entitat col·labora en aquestes dues illes, que ascendeix a més de 50 (11 a Menorca i 41 a Mallorca). A més, en totes les Illes Balears, la Fundació té acords de col·laboració amb més de 200 entitats socials, mediambientals o culturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.