Actes 8 Març

Bèlgica tanca escoles, restringeix les botigues i elimina les activitats lúdiques i culturals pel risc de coronavirus Els comerços que no prestin serveis essencials hauran de tancar el cap de setmana

ACN Brussel·les .- La primera ministra de Bèlgica, Sophie Wilmès, ha anunciat aquest dijous que les escoles del país suspendran les classes des de dilluns i fins al 3 d’abril com a una nova mesura per combatre el coronavirus. Després d’un Consell de Seguretat Nacional s’ha acordat aquesta i altres mesures, com per exemple que les botigues que no prestin serveis essencials tanquin el cap de setmana. També s’ha decidit eliminar totes les activitats lúdiques, esportives, culturals o folklòriques, ja siguin públiques o privades i independentment de la seva dimensió. Pel que fa a la qüestió de les escoles, l’executiu belga sol·licitarà que mantinguin un servei d’atenció a la infància.
El govern federal belga també ha decretat el tancament de bars, restaurants, discoteques i gimnasos a partir d’aquest divendres a les 12 de la nit fins al 3 d’abril. Els hotels però es mantindran oberts.

La policia vigilarà el compliment d’aquestes mesures i podrà imposar multes per tal que s’apliquin.

“Volem evitar situacions com a Itàlia”, ha defensat Sophie Wilmès.

Amb poc més d’11 milions d’habitants, Bèlgica fins ara ha registrat 399 casos per coronavirus. Tres pacients de 90, 73 i 86 anys han mort amb aquest virus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.