COMUNICAT DEL BISBAT DE MENORCA

En compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries, tant del Govern d’Espanya com del Govern Balear, destinades a combatre l’expansió del coronavirus COVID 19, el Bisbat de Menorca considera necessari prendre les següents mesures:

1.- Es mantenen les celebracions litúrgiques i sagramentals, és a dir, misses, casaments, funerals, confessions, etc. respectant les indicacions de les autoritats sanitàries en el sentit de no superar 1/3 de l’aforament i respectar les distàncies de seguretat. Preguem per això que s’evitin aquestes celebracions en espais petits i que en actes com la confessió individual s’adoptin les degudes precaucions.

2.- Mantenim les mesures que al seu moment es van anunciar en relació amb la celebració de l’Eucaristia: retirar l’aigua beneïda de les piques de les nostres esglésies; realitzar el signe de la pau amb una inclinació de cap; no donar a besar imatges i creus. Al mateix temps, es recomana rebre la comunió a la mà. Recordam als sacerdots i ministres extraordinaris de la comunió la necessitat de rentar-se les mans amb sabó i utilitzar gel desinfectant abans i després de distribuir la sagrada comunió.

3.- Aconsellam a la gent gran i als qui formen part dels grups de risc que evitin acudir a les celebracions eucarístiques a les esglésies i optin per seguir-les a través d’altres mitjans com la ràdio o la televisió. Quan no es pot rebre la Sagrada Comunió, es pot realitzar una comunió espiritual.

4.- Es suprimeixen les catequesis durant el temps en què no hi hagi classe en els centres docents. Convidam als rectors i catequistes a oferir als pares les indicacions i material necessari perquè siguin ells els que imparteixin la catequesi als seus fills.

5.- Es suspenen temporalment les activitats de caràcter pastoral com conferències, reunions d’oració, trobades o convivències. En l’àmbit diocesà queden suspesos, entre altres, els Exercicis Espirituals (EMD), la trobada de joves i adolescents al Santuari de la Mare de Déu del Toro, la trobada de voluntariat de Càritas diocesana, la iniciativa 24 hores per al Senyor (Ciutadella, Es Mercadal, Maó),  les xerrades quaresmals a Ciutadella, la conferència i jornada organitzada pel Centre d’Orientació Familiar, el viacrucis itinerant de Ciutadella i la trobada de clubs cristians d’esplai. Així mateix queda suspesa la visita pastoral del Sr. Bisbe a la parròquia de Sant Bartomeu de Ferreries.

6.- S’estableix el tancament temporal de les cases de colònies que la Diòcesi gestiona, fins que l’autoritat sanitària consideri oportú que es reprengui l’activitat habitual.

7.- Segons evolucioni la situació i sempre seguint les directrius de les autoritats sanitàries, es comunicaran les mesures oportunes davant la propera Setmana Santa.

8.- Demanam als rectors que els temples romanguin oberts, per facilitar la visita al Santíssim i la pregària personal. Convidam als fidels a viure la Quaresma en oració, silenci i proximitat als malalts.

9.- Convidem també a resar tant públicament com privadament perquè s’aturi l’avanç d’aquesta epidèmia, pregant per la salut dels malalts i per les seves famílies. Demanem que, en totes les misses, s’inclogui una petició per aquesta intenció.

Encomanam a la Mare de Déu, salut dels malalts, perquè prest ens concedeixi la superació d’aquesta pandèmia. El Papa Francesc ens ha regalat aquesta bella pregària per a l’ocasió:

“Oh Maria, Vós resplendiu  sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança.

Nosaltres ens confiam a Vós, Salut dels malalts, que sota la creu vàreu estar associada a el dolor de Jesús, mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat i esteim segurs que proveiràs, perquè, com a Canà de Galilea, pugui tornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudau-nos, Mare de l’Armor Diví, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre si els nostres patiments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la creu, a l’alegria de la resurrecció.

Sota el vostre mantell ens emparam, Santa Mare de Déu. Escoltau les nostres pregàries en tota necessitat No menyspreeu  les nostres súpliques als qui travessem aquesta prova i  alliberau-nos de tot pecat,  Verge gloriosa i beneïda”.

Ciutadella de Menorca, 13 de març de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.