El col·legi Joan Benejam s’apunta a les festes sense plàstic

L’escola d’educació primària Joan Benejam s’adhereix al #Compromís2020SensePlàstic amb el que es compromet a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús a les seves celebracions.

La humanitat ha produït 8.300 milions de tones de plàstic, i gairebé tot aquest plàstic continua entre nosaltres. Una equivalència que empren alguns científics per il·lustrar la quantitat d’aquest material que hem produït, és que amb aquest, es podria embolicar tot el planeta amb una capa de film transparent.

El problema amb aquesta equivalència és que no està lluny de la realitat. El 64% de tot el plàstic produït, 5300 milions de tones, s’ha convertit en residus que o bé s’ha incinerat, contaminant l’aire que respirem, o ha acabat a abocadors o a la natura. S’han trobat restes d’aquest material a tots els indrets del món, fins i tot a zones remotes sense presència humana com a l’Antàrtida o a la zona més profunda de l’oceà, a 11.000 metres de profunditat.

Si no volem acabar ofegant el nostre planeta amb una capa molt més gruixuda que un simple film de cuina, hem de fer un esforç per canviar el model d’usar i tirar tan instaurat a la nostra societat.

Per aquest motiu, el GOB va engegar el #Compromís2020SensePlàstic amb el que vol eliminar el màxim d’objectes de plàstic d’un sol ús de la societat menorquina.

A partir d’un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s’apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s’empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta. Aquí trobareu un llistat de comerços que venen aquest tipus de vaixella a Menorca.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s’estan sumant al compromís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.