Els autònoms reclamen al govern espanyol que bonifiqui al 100% la quota pels malalts, aïllats i amb fills a càrrec També demanen que es garanteixi la prestació per tancament de negocis per la crisi del coronavirus

– Les tres organitzacions d’autònoms (ATA, UATAE i UPTA) han reclamat per carta al govern espanyol tres mesures que consideren “extraordinàries i urgents” per fer front a la crisi del coronavirus. Les organitzacions demanen la bonificació del 100% de la quota de la Seguretat Social per als autònoms amb fills a càrrec o persones dependents que hagi d’aturar la seva activitat i per aquells que estiguin infectats o aïllats i que, per tant, no puguin treballar. “Demanem la bonificació del 100% de la quota des del primer dia de baixa”, remarquen en un comunicat conjunt.
A més, reclamen que el govern garanteixi una prestació per tancament de negocis ja sigui per decisions adoptades per les administracions, per falta d’activitat o per als que tenen persones a càrrec i s’han de quedar a casa.

Els autònoms demanen a l’executiu que les tingui en compte i les aprovi al Consell de Ministres de dimarts que ve. “És un primer paquet de mesures urgents, i no han de suposar un impediment per a les que s’aprovin posteriorment en l’àmbit fiscal i laboral o d’algun altre caire en les properes setmanes”, remarquen.

Entre elles, proposen que els autònoms amb assalariats a càrrec que es vegin obligats a fer un ERE temporal, se’ls bonifiqui el 100% de les quotes de les assegurances socials dels treballadors afectats per la mesura.

A més, demanen estudiar dotar de liquiditat tots els sectors d’autònoms i establir mecanismes de flexibilitat per al pagament de les obligacions vinculades a l’activitat (hipoteques, lloguers o subministraments) durant el temps d’inactivitat i manca d’ingressos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.