Les ventes de formatge D.O. Mahón Menorca es mantenen Les formatgeries menorquines van comercialitzar més de 2,5 milions de quilos l’any 2019. Els aranzels amb els Estats Units provoquen una caiguda de l’exportació però en canvi, augmenten les vendes a Catalunya i la resta de la Península. 

Les 48 formatgeries inscrites a la Denominació d’Origen Mahón-Menorca, 42 d’elles artesanes, van produir l’any 2019 un total de 3.160 tones de formatge, de les quals van comercialitzar 2.513 tones per un valor de 16,2 milions d’euros segons han fet públic avui el Consell Regulador D.O Formatge Mahón Menorca i el Departament d’Economia del Consell Insular de Menorca. En aquest sentit, les vendes respecte a l’any anterior s’han mantingut, ja que tan sols han tingut una oscil·lació d’un 0,2% menys que equival a 6 tones.  Pel que fa a la comercialització del formatge artesà, va augmentar més d’un 5%.

Creixen les vendes a Catalunya i la resta de la Península

Tot i que el mercat principal segueix sent Mallorca i Eivissa, que va absorbir el 47% de les compres seguit de Menorca amb el 21%, les vendes a Catalunya i la resta de la Península van créixer respecte a l’any anterior. Catalunya va passar de les 186 tones a les 203 mentre que a la resta de la Península, s’ha passat de les 303 a les 324, cosa que equival al 8% i 13% respectivament del total comercialitzat. 

L’exportació baixa però augmenta el nombre de països on s’exporta

La qüestió dels aranzels amb els Estats Units ha afectat l’exportació del formatge D.O. Mahón Menorca durant l’any 2019, provocant una davallada de 22.115 kg comercialitzats en aquest país i passant de 177.608 quilos el 2018 a 155.493 el 2019.

El que sí que ha crescut, però, ha estat el nombre de països als quals va arribar el formatge produït a Menorca i és que s’ha passat de 45 a 49 destinacions respecte a l’any anterior. Pel que fa al rànquing, Estats Units va seguir sent el primer mercat amb el 54,78% de les vendes, Alemanya el segon amb el 8,36% i República Dominicana el tercer amb el 8,07%. 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *