L’IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE POSSIBILITA LA FINALITZACIÓ DE L’EMISSARI DE CIUTADELLA NORD La despesa màxima serà de 664.479,68 € i es posarà fi així a un projecte que no es va poder recepcionar abans per discrepàncies durant l’execució


El Consell de Govern ha autoritzat l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental (ABAQUA) a aprovar l’expedient de despesa corresponent a la contractació de les obres del projecte de finalització de l’emissari submarí de Ciutadella Nord, amb una despesa màxima de 664.479,68 €, amb l’IVA inclòs. El projecte se sufragarà amb fons provinents de l’impost de turisme sostenible (ITS).

ABAQUA gestiona el sistema general de sanejament i depuració de Ciutadella Nord en virtut del Conveni de col·laboració formalitzat amb l’Ajuntament el dia 15 de març de 1990. Aquest sistema dona servei a les urbanitzacions situades al nord del nucli urbà (Cala en Blanes, Los Delfines i Calespiques) i consisteix en la depuradora, la xarxa de bombaments i impulsions i el sistema de restitució d’efluents.

Aquest sistema de restitució d’efluents estava constituït, originalment, per pous d’infiltració. Aquest sistema, no obstant això, tenia problemes de funcionament pel rebliment dels pous, que obligava a netejar-los i perforar-los de nou.

Per tal de donar una solució definitiva a la restitució d’efluents, l’ABAQUA va redactar un projecte d’emissari submarí per a l’EDAR Ciutadella Nord i va fer les tramitacions preceptives per executar-lo. Discrepàncies durant l’execució van impossibilitar la recepció de les obres i, finalment, es va optar per liquidar el contracte.

El projecte té com a principal objectiu l’acabament de les obres, mantenint el traçat i el destí final, però introduint-hi millores en el disseny que permeten reduir la superfície ocupada del fons marí en un 22 % respecte del projecte original. La finalització de l’obra permetrà disposar d’un sistema de restitució de l’efluent capaç de reintroduir al cicle hidrològic la totalitat de les aigües tractades, i presenta, al mateix temps, una elevada fiabilitat de funcionament i dona compliment als objectius de qualitat de l’efluent i del medi receptor.

Es preveu que l’execució de les obres generi una desena de llocs de feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.