Es confirmen 18 casos positius nous de SARS-CoV-2 a les Illes Balears


Les anàlisis han confirmat 18 nou casos de SARS-CoV-2 a les Illes Balears, amb la qual cosa el número de positius acumulat fins primera hora del matí a les Illes Balears és de 44. Així ho han indicat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el portaveu del comitè d’alerta de coronavirus, Francesc Albertí, durant una roda de premsa per actualitzar la informació relativa a l’expansió del SARS-CoV-2.

Gómez i Albertí han explicat que ja s’han produït dues altes i que de la resta de casos, nomes hi ha 8 hospitalitzats, la qual cosa suposa el 20 % del total. El 80% restant o bé estan pendents de valoració per part dels professionals o bé es recuperen al seu domicili atesos per les unitats volants d’atenció al coronavirus. Fins ara s’ha produït una mort, d’una persona que patia patologies cròniques.

Els 44 casos impliquen el 0,8 % dels 5.753 casos que s’han registrat a tota Espanya, ha afegit Gómez.

Durant la roda de premsa, la consellera ha agraït la col·laboració de la ciutadania i de totes les administracions públiques per lluitar contra l’expansió del virus i ha incidit en la necessitat que la població segueixi les recomanacions i instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció d’aquelles persones que la necessiten.

En aquest sentit, ha recordat que s’han modificat circuïts assistencials i que s’han reforçat els serveis d’atenció telefònica. Així doncs, s’ha ampliat amb 60 persones l’equip d’atenció de telefonades del 061, s’han incorporat noves Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus i els centres de salut i els hospital d’aguts disposen de protocols per reordenar l’atenció i els circuits en funció de les necessitats. Gómez ha reiterat que aquesta reordenació implicarà que les persones siguin contactades telefònicament per indicar-les com i quan se’ls atendrà.

Actualment, han indicat, la situació als hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat.

Ha recordat que persones que hagin estat en una zona de contagi i tenguin algun símptoma (febre, tos i/o insuficiència respiratòria) han de cridar al 061 Salut Respon. En cas que no obtenguin resposta immediata, el seu número quedarà registrat i els professionals s’hi posaran en contacte. Per aquest motiu no  és necessari telefonar repetidament. D’aquesta manera es contribuirà a mantenir l’eficàcia en l’atenció urgent.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha posat a l’abast dels ciutadans un autotest de resposta ràpida que, a partir d’un qüestionari molt senzill, permet saber com s’ha d’actuar en cada cas particular. El test es pot contestar en l’enllaç següent: https://www.ibsalut.es/ciutadania-ca/cuidar-la-salut/test-coronavirus.

D’altra banda, els ciutadans que necessitin anar al centre de salut disposen del telèfon de cita prèvia 902 079 079 a través del qual se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. El telèfon ofereix una primera atenció telefònica als pacients que vulguin resoldre dubtes i a tots els que no necessitin una atenció immediata —per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Les anàlisis han confirmat 18 nou casos de SARS-CoV-2 a les Illes Balears, amb la qual cosa el número de positius acumulat fins primera hora del matí a les Illes Balears és de 44. Així ho han indicat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el portaveu del comitè d’alerta de coronavirus, Francesc Albertí, durant una roda de premsa per actualitzar la informació relativa a l’expansió del SARS-CoV-2.

Gómez i Albertí han explicat que ja s’han produït dues altes i que de la resta de casos, nomes hi ha 8 hospitalitzats, la qual cosa suposa el 20 % del total. El 80% restant o bé estan pendents de valoració per part dels professionals o bé es recuperen al seu domicili atesos per les unitats volants d’atenció al coronavirus. Fins ara s’ha produït una mort, d’una persona que patia patologies cròniques.

Els 44 casos impliquen el 0,8 % dels 5.753 casos que s’han registrat a tota Espanya, ha afegit Gómez. Durant la roda de premsa, la consellera ha agraït la col·laboració de la ciutadania i de totes les administracions públiques per lluitar contra l’expansió del virus i ha incidit en la necessitat que la població segueixi les recomanacions i instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció d’aquelles persones que la necessiten.

En aquest sentit, ha recordat que s’han modificat circuïts assistencials i que s’han reforçat els serveis d’atenció telefònica. Així doncs, s’ha ampliat amb 60 persones l’equip d’atenció de telefonades del 061, s’han incorporat noves Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus i els centres de salut i els hospital d’aguts disposen de protocols per reordenar l’atenció i els circuits en funció de les necessitats. Gómez ha reiterat que aquesta reordenació implicarà que les persones siguin contactades telefònicament per indicar-les com i quan se’ls atendrà.

Actualment, han indicat, la situació als hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat.

Ha recordat que persones que hagin estat en una zona de contagi i tenguin algun símptoma (febre, tos i/o insuficiència respiratòria) han de cridar al 061 Salut Respon. En cas que no obtenguin resposta immediata, el seu número quedarà registrat i els professionals s’hi posaran en contacte. Per aquest motiu no  és necessari telefonar repetidament. D’aquesta manera es contribuirà a mantenir l’eficàcia en l’atenció urgent.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha posat a l’abast dels ciutadans un autotest de resposta ràpida que, a partir d’un qüestionari molt senzill, permet saber com s’ha d’actuar en cada cas particular. El test es pot contestar en l’enllaç següent: https://www.ibsalut.es/ciutadania-ca/cuidar-la-salut/test-coronavirus.

D’altra banda, els ciutadans que necessitin anar al centre de salut disposen del telèfon de cita prèvia 902 079 079 a través del qual se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. El telèfon ofereix una primera atenció telefònica als pacients que vulguin resoldre dubtes i a tots els que no necessitin una atenció immediata —per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *