Actes 8 Març

El Gall de Clamor, dels Cellers Raimat De la DO Costers del Segre elaborat amb un cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot i Ull de Llebre


Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un gran vi dels prestigiosos cellers Raimat, de la família Raventós, propietària del Grup Codorniu. Es tracta d’El Gall de Clamor, de la DO Costers del Segre elaborat amb un cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot i Ull de Llebre de ceps de viticultura sostenible amb el segell de Producció Integrada de Catalunya. Deu el seu nom de Clamor a la muntanya on es produeix.

NOTA DE TAST

Aspecte: Vermell picota amb reflexos porpra.

Nas: Fruites vermelles amb aromes de cideres, prunes, mores i murtons. També notes especiades, anisades, toc de xocolata i torrefactes.

Boca:  Molta presència de fruites vermelles i negres del bosc en confitura com la grosella negra o la mora. Notes de xocolata negra. Sedós en boca, tanins madurs combinats amb tocs frescos que li aporten un final llarg i elegant.

MARIDATGE

Formatge elaborat amb llet de vaca vermella de Menorca.

És el complement perfecte per a plats on els protagonistes són els formatges vells, els embotits i els pernils de Guijuelo, Ibèrics o de Teruel, entre altres. Ideal per als formatges vells de Menorca i també amb els de mescla de vaca i ovella. Proveu-lo amb un formatge vell d’Es Tudons elaborat amb llet de vaca vermella de Menorca.

Mitjana de vaca vermella de Menorca

Carns vermelles al caliu com entrecots i mitjanes de vaca vella reposada, a més de llomillos o entrecots a la graella o al pebre. També amb salses on predomini el formatge com una de formatge de Menorca o el clàssic entrecot al Rocafort.

Porcelleta de Menorca cuita al forn a Bananas. Foto: Bep Al·lès©

Porcelles, bens i cabrits al forn, o bé les costelles d’anyell de llet de Menorca al caliu o un conill a la brasa o amb salsa d’ametlles o amb prunes.

Greixera de peus de porc d’Es Tast de na Sìlvia. Foto: ©Bep Al·lès

Panaderes de be, carn amb fesols, fetges amb cebes, ronyons al caliu amb all i julivert, panxa amb tomatigat, trunyelles de be, peus de porc…

Guixons trempats a la menorquina. Foto: ©Bep Al·lès

Marida amb els plats de cullera, especialment els llegums com els ciurons amb costella pelada, sobrassada i botifarró, llenties amb cuixot, mongetes amb arròs, guixons a l’antiga, faves ofegades amb cuixot…

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat Mariona Guirija, col·laboradora del nostre setmanari i gestora cultural.

Si voleu saber més d’aquest vi dels Cellers Raimat,  podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.