Actes 8 Març

Calviño defensa una resposta monetària i fiscal “contundent” a Europa contra el coronavirus La ministra d'Economia diu que cal una resposta "ràpida" perquè l'impacte econòmic no esdevingui "estructural"

La ministra d’Economia  Nadia Calviño.

ACN Brussel·les .- La ministra d’Economia, Nadia Calviño, defensa que la resposta europea al covid-19 sigui “ambiciosa” i “contundent”. En una atenció a mitjans abans de reunir-se per videoconferència amb els seus homòlegs europeus per l’Eurogrup, Calviño ha reivindicat que la resposta econòmica a la pandèmia sigui “conjunta i coordinada” davant un “problema que traspassa fronteres”. Durant la trobada de l’Eurogrup, la ministra d’Economia ha dit que defensarà la necessitat d’actuar amb “contundència” i de manera “ràpida” per “minimitzar el risc” que l’impacte econòmic del covid-19 tingui un “caràcter estructural i s’allargui més enllà del període excepcional”.

Calviño ha remarcat que la resposta “contundent” ha de ser-ho tant per l’àmbit social com econòmic. “Cal protegir al màxim l’ocupació, la liquiditat del conjunt de l’economia, protegir els treballadors i els autònoms”, ha assegurat.

La ministra d’Economia ha celebrat la proposta de la Comissió Europea de permetre la màxima flexibilitat del Pacte d’Estabilitat per permetre que els estats gastin més per combatre el coronavirus.

Calviño també ha elogiat la “resposta molt clara” del Banc Central Europeu sobre les “garanties de liquiditat” i les “garanties d’estabilitat dels mercats de deute”. A més, ha apostat perquè el Banc Europeu d’Inversions tingui un paper important per combatre la crisi pel coronavirus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.