El ple de compareixença de Sánchez per l’estat d’alarma se celebrarà amb l’única presència dels portaveus dels partits Rufián demana a Sánchez el confinament immediat de Madrid i Catalunya, a més d'una moratòria en les quotes i la suspensió del pagament d'hipoteques i lloguers

<ACN Madrid .- El Congrés dels Diputats celebrarà aquest dimecres a les 09.00h un ple atípic on el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà per detallar les mesures de l’estat d’alarma. Ho farà únicament davant els portaveus de les formacions parlamentàries, que celebraran amb ell un debat sense la presència de la resta de membres de la cambra. Així li ho ha comunicat el mateix Sánchez al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, amb qui ha mantingut aquest dilluns una conversa telefònica en el marc de la ronda de contactes del president amb la resta de formacions. Sánchez ha avançat a Rufián que detallarà al Congrés el nou Reial Decret de mesures econòmiques i socials que preveu aprovar, així com el decret de l’estat d’alarma.

Durant aquesta conversa amb Rufián, el portaveu d’ERC ha insistit en la petició de la Generalitat perquè s’endureix l’aillament i es decreti el confinament immediat de Madrid i Catalunya. A més li ha reclamat una moratòria en les quotes dels autònoms, la Seguretat Social i l’IVA, i la suspensió immediata del pagament d’hipoteques i lloguers. Rufián també ha reclamat a Sánchez una prestació extraordinària per a les persones que estan atenent població de risc o afectats a les seves cases i que, per tant, no poden treballar. Per últim, li ha demanat l’activació immediata de la prestació per desocupació per als afectats perls ERTOs sense afectació a la presta prestació d’atur general i futura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.