L’OMS alerta que els que s’han curat del coronavirus encara poden infectar durant dues setmanes Recomana que els que han superat la malaltia restin en confinament 15 dies i que no rebin visites

El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

ACN Barcelona .- L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat aquest dilluns a la nit que les persones que s’han guarit de la infecció de covid-19 poden seguir infectant altres persones. És per això que els responsables de la institució sanitària mundial consideren que aquestes persones haurien de mantenir les mesures de confinament durant quinze dies després que hagin desaparegut els símptomes per evitar contagiar altra gent. L’OMS també subratlla que durant aquests quinze dies les persones que han superat aquest coronavirus no haurien de rebre visites.

Per altra banda, El director general de l’Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat aquest dilluns al govern espanyol que el confinament de la població espanyola no s’està veient i ha alertat que el més important és “trencar la cadena de contagis” per tal de vèncer el coronavirus, tal com ha apuntat ja el Govern. A més ha demanat que s’han d’aïllar fins i tot els casos més lleus i saber els contactes que han tingut els malalts. Per això, ha lamentatque, tot i la declaració de l’estat d’alarma, “no hem vist l’aïllament urgent, que és fonamental per a frenar l’epidèmia”.

“Espanya ha pres accions molt valentes, he transmès al president Pedro Sánchez que el seu compromís és molt fort” però ha recordat que per lluitar contra aquest virus el compromís polític no és suficient,hi ha d’haver cooperació ciutadana”, ha assenyalat Adhanom en ser preguntat per les multituds que encara hi continua havent en zones com el transport públic de Madrid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.