Actes 8 Març

Més per Menorca exigeix mesures adaptades a la realitat insular per fer front a la crisi del Covid-19 Els menorquinistes donen suport al Govern de les Illes Balears i exigeixen a l'Estat espanyol que les comunitats autònomes tenguin més marge d'actuació

Imatge d’arxiu.

L’Executiva de Més per Menorca s’ha reunit aquest dilluns d’urgència i per videoconferència per analitzar la crisi del Covid-19. Els ecosobiranistes han acordat quatre punts bàsics que volen fer públics:

En primer lloc, mostren el suport al Govern de les Illes Balears quan aquest demana mesures més dràstiques per protegir el territori insular. En aquest sentit, Més per Menorca està a favor que a les Illes es reforci el règim general imposat a tot l’Estat. Això vol dir, per exemple, que es bloquegin els ports i aeroports perquè el nombre de contagis es mantingui baix (cal recordar que, especialment a Menorca i Eivissa,hi ha encara molt pocs casos).

En segon lloc, i amb relació al primer punt, critiquen la centralització excessiva del govern espanyol a l’hora de gestionar la crisi, el que està conduint a una pitjor resposta, perquè no permet l’aplicació de mesures adaptades a la realitat de cada territori. Cal recordar que les mesures de confinament i gestió de ports i aeroports són idèntiques a totes les comunitats autònomes, quan l’ideal seria que s’adaptessin a les circumstàncies de cada de territori, on l’incidència de l’epidèmia és diferent. Per posar un exemple, a les Illes –tenint en compte que el nombre de casos és relativament baix– seria molt fàcil evitar l’extensió del coronavirus i protegir la població establint mesures més estrictes d’accés a ports i aeroports; però com que a nivell estatal la situació és diferent, el Reial Decret no preveu res en aquest sentit. Per això, Més per Menorca considera que el govern d’Espanya hauria d’haver donat més atribucions a les comunitats autònomes en la gestió d’aquesta crisi.

En tercer lloc, Més per Menorca demana que es doni suport suficient als sectors econòmics afectats, especialment als autònoms, petites empreses i treballadors que puguin quedar a l’atur.

Per últim, el partit vol fer extensiu l’agraïment al personal sanitari, a tots els col·lectius que estan fent feina per aturar la corba de contagi i a aquells que possibiliten el bon funcionament dels serveis bàsics: des de transportistes i personal de neteja, fins a funcionaris i ONG’s.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.