Sánchez compareixerà dimecres al Congrés dels Diputats per rendir comptes per la declaració de l’estat d’alarma Malgrat que el Congrés va acordar suspendre 15 dies l'activitat parlamentària

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la sessió de control al Congrés, el 19 de febrer del 2020.
ACN Madrid .- El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà el pròxim dimecres al Congrés dels Diputats per rendir comptes sobre la declaració de l’estat d’alarma, tal com preveu l’article 116 de la Constitució que estableix que l’executiu haurà d’explicar la mesura a la cambra aixa. Així li ho ha comunicat aquest dilluns al líder del PP, Pablo Casado, amb qui ha mantingut una videoconferència en el marc de les reunions que celebra amb els líders de les formacions parlamentàries. El Congrés dels Diputats, que la setmana passada va suspendre la seva activitat durant 15 dies fruit de diversos casos de coronavirus, s’hauria de reactivar ara.
Fonts de la cambra alta encara expliquen que en aquests moments s’està estudiant el format i les característiques en què es produirà aquesta compareixença.

Segons La Moncloa, durant aquesta conversa amb Casado, Sánchez “ha ressaltat la importància de mantenir la unitat d’acció contra el virus” i ha transmès al líder del PP que el seu executiu actuarà amb la “màxima lleialtat” i es guiarà “pels principis de cooperació, col·laboració i solidaritat entre tots els espanyols”.

Sánchez continua a aquesta hora els seus contactes amb l’oposició per videoconferència o per telèfon. La ronda, segons La Moncloa, té com a objectiu “facilitar informació precisa sobre les mesures adoptades per plantar cara a aquesta emergència i reiterar la necessitat de mantenir la unitat per aconseguir frenar el virus”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.