El Govern demana a les entitats financeres que facilitin liquiditat a empreses, treballadors, autònoms i famílies A la reunió per videoconferències amb 11 entitats financeres, la presidenta Armengol i les conselleres Santiago i Sánchez, també han demanat carències a les hipoteques d'autònoms i famílies i han anunciat l'increment dels ajuts al lloguer del Govern


La presidenta del Govern, Francina Armengol, la consellera ‘Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, s’han reunit per videoconferència amb 11 entitats bancàries perquè facilitin liquiditat a empreses de les Illes Balears i establir carències a les hipoteques en vigor dels autònoms i famílies afectades.

Les conselleres han valorat positivament la reunió i han agraït la “predisposició” mostrada per les entitats financeres. Santiago i Sánchez han destacat que “en aquests moments difícils on els ciutadans estan fent tants sacrificis, tots hem de sumar esforços i col·laborar per ajudar a famílies, empreses, autònoms i treballadors”. “Les institucions també hem de fer un esforç afegit per ajudar als més vulnerables, per això incrementarem els ajuts al lloguer. Hem d’estar al costat de les famílies”, ha afegit la consellera Santiago.

Durant la reunió, la consellera Sánchez ha demanat als bancs que se sumin a les mesures que està posant en marxa el Govern per facilitar liquiditat a les empreses. El Govern ho està fent amb les PIMES i els autònoms a través de l’ISBA, posant a disposició 50 milions d’euros, i ha demanat als bancs que també ajudin a injectar liquiditat al teixit econòmic i empresarial perquè les operacions de crèdit o circulant disposin d’una bonificació que faci que les despeses financeres siguin properes a zero.

També han tractat l’establiment de mecanismes de diàleg permanent amb elles per tal de coordinar solucions a curt termini que permetin pal·liar els efectes de l’estat d’alerta amb ajornaments temporals dels seus deutes. Concretament, han demanat que donin carències als préstecs en vigor que tenen les empreses i treballadors autònoms afectats; que rebaixin les condicions d’accés al crèdit per a empreses i autònoms afectats i que els garanteixin avals per millorar les despeses financeres destinades a fomentar liquiditat.

En la mateixa línia, Santiago ha apuntat que en aquests moments de dificultat, “tots som corresponsables i tots hem d’ajudar”. Per això, ha demanat a les entitats bancàries l’ajornament, moratòries i carències a les hipoteques de les famílies afectades.

Per part de les entitats financeres, a la reunió per videoconferència han participat:

CAIXABANK, Sra. Mari Cruz Rivera, directora territorial

BBVA, Sr. Martín Intrigliolo, director de banca de empresas de Baleares

SANTANDER, Sra. Celia Torrebadella, directora territorial

CAJAMAR, Sr. Jaume Julià Domenech, director territorial

BANKIA, Sr. Antoni Serra, director territorial

ISBA, Sr. Eduardo Soriano, president

COLONYA CAIXA POLLENÇA, Sr. Gabriel Bauzá, director general

SABADELL, Sr. Francisco Sales Crespí, director regional

BANKINTER, Sr. Andreu Pons, director territorial

BANCA MARCH, Sr. Rafael Ferragut, director de regional

ABANCA, Sr. Santiago Novoa, director de Banca Institucional i conseller delegat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.