El govern espanyol planteja també tancar hotels, apartaments turístics i càmpings pel coronavirus La mesura afectarà altres negocis turístics de curta estada

ACN Madrid .- El govern espanyol planteja tancar també hotels, apartaments turístics, càmpings i altres negocis turístic de curta estada, segons publica el diari Expansión. La mesura s’inclourà previsiblement en una ampliació del decret d’estat d’alarma aprovat pel Consell de Ministres dissabte i que incorpora els negocis que han de tancar mentre duri la situació d’excepcionalitat. Segons el rotatiu, només podran seguir acollint turistes aquells establiments de turisme de llarga estada que en el moment de publicar-se l’ordre tinguin clients que hi estiguin allotjats de manera estable i per temporada. Una de les condicions és que els clients comptin amb les infraestructures en els seus propis apartaments per poder fer activitats de primera necessitat.
(En aquesta actualització si han afegit algunes puntualitzacions del Departament de Turisme de la Generalitat)

El sector hoteler fa dies que reclama que es consideri aquest tractament com una causa de força major i precisament aquest dimecres la Foreign Office del Regne Unit ha anunciat en un comunicat que recomana als seus turistes a Espanya que tornin als hotels abans del 24 de març per aquest tancament que es produiria abans d’aquesta data.

La previsió és que els establiments que abaixin la persiana puguin acollir-se a les mesures aprovades ahir per decret, entre les que hi ha els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Fonts del Departament de Turisme de la Generalitat neguen que la data de tancament dels hotels estigui fixada per al 24 de març i diuen que els establiments hauran de tancar així que es fixi l’ordre, que serà abans d’aquesta data. També remarquen que es possible que si hi ha turistes allotjats es podria donar cert marge perquè puguin marxar.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *